Швидко промайнуть зимові місяці і розпочнуться весняно - польові роботи в сільськогосподарських підприємствах і фермерських господарствах.
13:33 02.02.2023
13:33 02.02.2023
Грант для студентів та абітурієнтів
09:27 30.01.2023
Система HACCP обов’язкова для всіх: як та навіщо впроваджувати
Вже з 20 вересня 2019 року настала кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх українських підприємствах. Це стосується й малих потужностей, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. Багато операторів ринку сподіваються, що придбавши «сертифікат про впровадження НАССР», вони зможуть працювати без проблем і надалі. Таких «підприємців» чекає розчарування: наявність лише сертифікату не є панацеєю, тому що система має ефективно працювати на кожному етапі виробництва та обігу харчових продуктів. Виконання цих вимог є обов’язковим через прийнятий Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», який 20 вересня 2015 року вже набув чинності, згідно якому контролюючим органом є Дерржпродспоживслужба України.16:15 25.01.2023
ПРО КОНТРОЛЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ НАДХОДЯТЬ В ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ТА СУПРОВІДНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ
Як правило, в закладах освіти дуже рідко використовують такі інструменти оцінювання надійності постачальників та вхідного контролю як аудит постачальників чи лабораторні дослідження.16:13 25.01.2023
Електронні сигарети та вейпи: безпечна альтернатива чи шкода здоров’ю?
Відмова від куріння – одна з кращих речей, яку ви можете зробити для свого здоров’я. Куріння шкодить майже всім органам вашого тіла, включаючи серце. Майже третина смертей від серцевих захворювань є результатом як активного, так і пасивного куріння.15:52 25.01.2023
Державна реєстрація потужностей
До уваги суб’єктів підприємницької діяльності, керівників підприємств торгівлі харчовими продуктами, ресторанного та громадського харчування, аптек, власників пасік, молокопереробних підприємств, постачальників харчових продуктів та інших операторів ринку!15:45 25.01.2023
Правильне зберігання в погребах овочевої продукції – запорука запобігання розвитку їх хвороб
На зберігання закладають, як правило, сорти овочевих культур середньопізніх та пізніх строків дозрівання, без ознак в’янення, неушкоджені хворобами і шкідниками, не пророслі, не підморожені, з сухою поверхнею, без механічних пошкоджень та тріщин. Важливе значення має також лежкість коренеплодів. Вона залежить від сортових особливостей, умов вирощування, погодних умов при зборі урожаю, режиму зберігання.08:06 23.01.2023
12:53 22.01.2023
Донори-шишачани долучилися до здачі крові
Учора жителі Шишаччини здавали кров для наших поранених захисників, породіль з немовлятами, онкохворих, для людей, які постраждали у різних ситуаціях, та хворих, яким вона може знадобитися під час хірургічних втручань. Як розповіла медсестра-анестезистка Шишацької лікарні планового лікування Лілія Зеленько, яка займалася безпосереднім забором крові у добровольців, подібні заходи тут відбуваються регулярно. Кров відправляється до Полтавської обласної станції переливання крові, де розподіляється за необхідністю. Цього разу на здачу крові зголосилися 34 людини. Серед донорів були не тільки місцеві жителі, але й внутрішньо переміщені люди. Організатори акції щиро вдячні всім, хто підтримав добру справу.14:37 19.01.2023
Як не нашкодити організму під час святкування Водохреща
19 січня вся Україна буде відзначати Водохреща Господнє. У цей день люди йдуть до найближчих водойм для того, щоб заповнити цілющою водою свою тару, а найбільш сміливі пірнають в ополонку.08:26 17.01.2023