Як уникнути отруєння грибами?
Україна належить до країн, де вживання грибів є традиційним, їх найчастіше використовують як приправи до страв. Гриби – своєрідний харчовий продукт, який має особливий хімічний склад. У них знаходиться значна кількість азотистих речовин, зокрема білків, жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР). Вони містять багато мінеральних речовин (фосфор). Але лікарі оцінюють гриби як продукт, який важко перетравлюється. Тому страви з них можуть вживатися лише практично здоровими людьми. І в жодному разі гриби не можна споживати дітям!
Зазначимо, що гриби мають властивості вбирати із землі весь спектр отруйних речовин, як-от ртуть, свинець, цинк, миш’як тощо. Їх вживання іноді закінчується трагічно – грибними отруєннями та навіть смертю.
10:27 23.09.2024