19:16 06.02.2023
Новини Шишацької об'єднаної територіальної громади
В Україні стартувала національна кампанія добровільного рекрутингу «Гвардія наступу»
Створюються 8 додаткових бригад Нацгвардії, Нацполіції та Держприкордонслужби під егідою МВС. Основою підрозділів стануть люди з бойовим досвідом та високою мотивацією. Підбір проводитимуть за кращими світовими стандартами. Це не мобілізація. Це добровільний набір.16:52 06.02.2023
Вихованка Шишацької ДЮСШ Настя Тутка – призерка обласного чемпіонату серед дорослих
Юні стрільці нашої громади, учні Шишацької дитячо-юнацької спортивної школи взяли участь у чемпіонаті Полтавської області серед дорослих у м. Горішні Плавні. Діти повернулися зі змагань з особистими рекордами і позитивними емоціями, розповідає тренер Геннадій Чапала.16:23 06.02.2023
Службі пробації України - 8 років
Цьогоріч, 5 лютого в системі виконання покарань відзначатиметься восьма річниця прийняття Закону України «Про пробацію», прийнятого Верховною Радою України 5 лютого 2015 року. Прийняттям даного Закону Верховна Рада України схвалила реальний крок у сфері наближення юстиції України до міжнародних стандартів і впровадження у державі принципово нової системи заходів кримінально-правового характеру, покликаних у першу чергу забезпечити безпеку суспільства.08:14 03.02.2023
13:33 02.02.2023
Система HACCP обов’язкова для всіх: як та навіщо впроваджувати
Вже з 20 вересня 2019 року настала кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх українських підприємствах. Це стосується й малих потужностей, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. Багато операторів ринку сподіваються, що придбавши «сертифікат про впровадження НАССР», вони зможуть працювати без проблем і надалі. Таких «підприємців» чекає розчарування: наявність лише сертифікату не є панацеєю, тому що система має ефективно працювати на кожному етапі виробництва та обігу харчових продуктів. Виконання цих вимог є обов’язковим через прийнятий Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», який 20 вересня 2015 року вже набув чинності, згідно якому контролюючим органом є Дерржпродспоживслужба України.16:15 25.01.2023
ПРО КОНТРОЛЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ НАДХОДЯТЬ В ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ТА СУПРОВІДНОЇ ДОКУМЕНТАЦІЇ
Як правило, в закладах освіти дуже рідко використовують такі інструменти оцінювання надійності постачальників та вхідного контролю як аудит постачальників чи лабораторні дослідження.16:13 25.01.2023
Електронні сигарети та вейпи: безпечна альтернатива чи шкода здоров’ю?
Відмова від куріння – одна з кращих речей, яку ви можете зробити для свого здоров’я. Куріння шкодить майже всім органам вашого тіла, включаючи серце. Майже третина смертей від серцевих захворювань є результатом як активного, так і пасивного куріння.15:52 25.01.2023
Державна реєстрація потужностей
До уваги суб’єктів підприємницької діяльності, керівників підприємств торгівлі харчовими продуктами, ресторанного та громадського харчування, аптек, власників пасік, молокопереробних підприємств, постачальників харчових продуктів та інших операторів ринку!15:45 25.01.2023
Правильне зберігання в погребах овочевої продукції – запорука запобігання розвитку їх хвороб
На зберігання закладають, як правило, сорти овочевих культур середньопізніх та пізніх строків дозрівання, без ознак в’янення, неушкоджені хворобами і шкідниками, не пророслі, не підморожені, з сухою поверхнею, без механічних пошкоджень та тріщин. Важливе значення має також лежкість коренеплодів. Вона залежить від сортових особливостей, умов вирощування, погодних умов при зборі урожаю, режиму зберігання.08:06 23.01.2023