ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

На території громади Агентство місцевих доріг Полтавської області виконало роботи з експлуатаційного утримання доріг

Дата: 04.06.2024 13:24
Кількість переглядів: 56

Фото без опису   Минулого і цього тижня підрядна організація проводила ремонт аварійних ділянок на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О172-5363 Шишаки-Сагайдак-Поділ – на відрізку від повороту на село Хвощове до повороту на село Білаші.

   Минулого року Шишацька громада спрямувала на ремонт доріг 23,2 мільйона гривень. За ці кошти ремонтувалися комунальні дороги селищної ради, але основна сума (понад 20 мільйонів) була спрямована на дороги загального користування місцевого значення, що належать Агентству місцевих доріг Полтавської області. У 2023 році Агентство проводило ремонт дороги з Баранівки до Великого Перевозу, а також у напрямку Яресьок, частково – інших населених пунктів. Крім коштів нашої громади, Агентство спрямувало на експлуатаційне утримання доріг, які перебувають у його відданні і проходять територією нашої громади, і власні ресурси – 5,4 мільйона гривень. Також минулого року на відновлення автошляхів було залучено співфінансування від ТОВ «Агрофірма імені Довженка» (700 тисяч гривень), ВП «Яреськівський елеватор» ТОВ «Зерно-Трейд» (100 тисяч гривень), ВП «Яреськівський цукровий завод» (300 тисяч гривень).

Фото без опису   Цьогоріч, на жаль, зважаючи на оборонні потреби нашої країни, Агентство взагалі не отримало державного фінансування на власні дороги – дороги загального користування місцевого значення. Нагадаємо, це дороги, які з’єднують населені пункти нашої громади між собою та іншими громадами, районним та обласним центром. Ці дороги перебувають нині у найгіршому стані, тож Агентство, не маючи свого фінансового ресурсу, у їхньому експлуатаційному утриманні розраховує лише на бюджети громад.

   Як і минулого року, цьогоріч наша громада однією з перших підтвердила співпрацю з Агентством, спрямувавши на ремонт доріг 8 мільйонів 320 тисяч гривень, з яких 1 мільйон 320 тисяч – це кошти ТОВ «Агрофірма ім.Довженка». Інші підприємства, до яких селищна рада зверталася з пропозицією взяти участь у співфінансуванні ремонту доріг, поки що не підтвердили своєї участі.

   Крім відрізку дороги Шишаки-Сагайдак-Поділ, на ці кошти проводиться ремонт об’їзду селища Шишаки.

   Звичайно, цієї суми недостатньо, аби закрити аварійні ділянки доріг в інших напрямках. Чи це остаточна сума цьогоріч, чи будуть ще виділятися кошти на інші дороги – залежатиме від багатьох чинників. Минулого року і держава брала участь у фінансуванні цих робіт, і багато громад спрямовували на це десятки мільйонів гривень. Нині ситуація складніша. Держава взагалі цього року відмовилася від ремонту доріг. В громадах теж обережно, порівняно з минулим роком, виділяють на це кошти. Бо потреби оборони країни зростають з кожним днем. Тож дороги і надалі залишатимуться проблемою, на капітальне вирішення якої найближчим часом розраховувати не доводиться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь