A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Спільно з підрозділом ДСНС дбаємо про безпеку нашої громади

Дата: 09.04.2024 12:51
Кількість переглядів: 59

Фото без опису    Цими днями відбулася робоча зустріч голови громади Олександра Тутки з провідним інспектором ВЗНС Миргородського РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області Владиславом Лібом. Мета зустрічі – обговорити перспективи розвитку на території нашої громади місцевої пожежної охорони.

   Місцева пожежна охорона (добровільна пожежна охорона) може бути утворена органом місцевого самоврядування за погодженням з територіальним підрозділом державної пожежної охорони в населених пунктах, де немає підрозділів державної пожежної охорони, для забезпечення пожежної безпеки.

   Основними завданнями МПО (ДПО) є гасіння пожеж, рятування людей та подання допомоги в ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха, а також здійснення заходів із запобігання пожежам та нещасним випадкам на них.

   Зазначимо, що пожежну безпеку на території нашої громади контролюють підрозділ державної пожежної охорони спільно з Місцевою пожежною охороною Шишацької селищної ради. Надійна співпраця Шишацької місцевої пожежної охорони та Державної служби з надзвичайних ситуацій – це запорука належного захисту життя і здоров’я жителів Шишаччини. 

   Ще кілька років тому, у рамках Меморандуму про співпрацю між ДСНС України та Полтавською облдержадміністрацією в Шишацькій громаді за кошти селищного бюджету, Державного фонду регіонального розвитку та за партнерської співпраці з міжнародними організаціями був реалізований пілотний проект і створений структурний підрозділ «Місцева пожежна команда с.Михайлики» Шишацької місцевої пожежної охорони, придбаний сучасний пожежний автомобіль КрАЗ на шасі підвищеної прохідності; утворена диспетчерська служба Шишацької МПО, яка забезпечена резервним електроживленням, сучасним цифровим радіозв’язком та «хмарною АТС» - для потреб оперативного зв’язку зі службами цивільного захисту, керівництвом та старостинськими округами громади, відповідними посадовими особами, службами взаємодії тощо.

   Михайликівська пожежна команда несе вахту на території Михайликівського та прилеглих старостинських округів Шишацької громади, а також частини сусідньої Великосорочинської громади. Рятувальники ДСНС контролюють ситуацію в центрі громади та близьких до неї старостинських округів. У разі необхідності обидві структури оперативно взаємодіють між собою, об’єднують зусилля, якщо цього вимагають обставини.

   Але, об’єктивно, однієї місцевої пожежної команди в громаді недостатньо. Потрібен підрозділ і у віддаленому Сагайдаку. Це – у планах розвитку Місцевої пожежної охорони. Однак нині, зважаючи на воєнний час, реалізація цього проекту призупинена. Нині у пріоритеті громади – підтримка Збройних Сил України, територіальної оборони, внутрішньо переміщених людей, соціально вразливих категорій жителів Шишаччини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь