A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У селищній раді відбулося чергове засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Шишацької селищної ради

Дата: 22.03.2024 15:15
Кількість переглядів: 70

Фото без опису   Проводила засідання голова Ради, начальник відділу управління майном комунальної власності Шишацької селищної ради, внутрішньо переміщена особа Анна Вітченко.

   До участі у засіданні були запрошені начальник Управління соціального забезпечення, праці та соціальних послуг Шишацької селищної ради Наталія Завалідер, заступник начальника відділу соціального захисту населення №4 Управління соціального захисту Миргородської райдержадміністрації Тетяна Попов, начальник Шишацького відділу Миргородської філії Полтавського обласного центру зайнятості Денис Чепіга, директор Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради Світлана Васильченко, заступник селищного голови Світлана Воротинцева, начальник управління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування Шишацької селищної ради Дмитро Петренко.

   На засіданні обговорювалися нагальні питання, що хвилюють внутрішньо переміщених людей, законодавчі зміни, пріоритетні напрямки щодо підтримки ВПО.

   Зокрема прозвучала інформація про особливості застосування законодавства щодо виплат допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам відповідно до Постанови КМУ №94 від 26 січня 2024 року, Постанови КМУ від 20.03.2022 № 332) «Деякі питання виплати допомоги на проживання ВПО».

Фото без опису   Учасники заходу довідалися, як держава сприяє працевлаштуванню внутрішньо переміщених людей, які є вакансії для ВПО, як вони можуть відкрити власну справу за рахунок державних та обласних програм.

  Також актуальною була інформація про підтримку, яку внутрішньо переміщені люди отримували минулого року і продовжують отримувати цьогоріч на рівні Шишацької громади, зокрема у рамках реалізації соціальної програми «Прихисток».

  Селищна рада, її відділи та установи завжди на звязку як з місцевими жителями громади, так і з вимушено переміщеними. Щоб зробити цю комунікацію ще дієвішою, минулого року була створена Рада з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Шишацької селищної ради. Засідання Ради – це інструмент такої взаємодії.

   Нагадаємо, що важлива інформація для ВПО оприлюднюється на сайті громади, на фейсбук-сторінці Життя Шишацької Громади та в телеграм-групі Життя Шишацької Громади. Телефон чергового селищної ради 0972679469.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь