A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У Шишацькій ДЮСШ підбили спортивні успіхи 2023 року

Дата: 05.01.2024 10:01
Кількість переглядів: 197

Фото без опису   Навчально-тренувальну та змагальну діяльність Шишацька дитячо-юнацька спортивна школа здійснює відповідно  до річного плану  спортивних заходів.

   Нині у спортивній школі навчається 219 вихованців від 6 до 17 років.  Тренування проводять десять тренерів-викладачів із шести видів спорту:

— баскетбол, тренери-викладачі Олена Батьковська, Михайло Батьковський (Воскобійники), Сергій Корецький (Яреськи);

— боротьба самбо, дзюдо, тренер-викладач майстер спорту з боротьби самбо Сергій Пирогов (Шишаки);

 — волейбол,  тренери  Сергій Корецький, Сергій Безручко (Яреськи);

— гирьовий спорт, тренер-викладач майстер спорту з гирьового спорту Анатолій Ігнатьєв  (Шишаки);

— стрільба кульова, тренер-викладач заслужений тренер України Геннадій Чапала (Шишаки);

— футбол, тренери-викладачі Анатолій Шарлай, Ігор Попадич, Вячеслав Горбаненко.

Фото без опису   Вихованці  тренера Михайла Батьковського в обласних  змаганнях ДЮСШ серед дівчат з баскетболу 2009-2010 та 2011-2012 років народження посіли другі призові місця у своїх вікових категоріях. Змагання проводились в березні та  жовтні 2023 року  в  місті Миргороді. Кращими в іграх проявили  себе Мельник Ірена, Герасимова Емілія, Гребенюк Каріна, Козлова Аліса, Сулим Аліна,  Даша і Наталія Вертелецькі, Омеляненко Кіра, Мироненко Христина, Папірна Анастасія. Кращі вихованці тренера-викладача Олени Батьковської  - Самойленко Андрій, Павелець Руслан, Бинзар Андрій.

  Боротьба самбо, дзюдо - один з найцікавіших видів спорту для дітей.  Відділення очолює майстер спорту з боротьби самбо Сергій Пирогов. Тренування проводяться в спортивному залі Сагайдацького навчально-виховного комплексу та в  приміщенні Шишацької ДЮСШ.

   Тренер-викладач  з волейболу Сергій Корецький зі своєю командою в 2023 році  брали участь у чемпіонаті Полтавської області серед дівчат 2008 року народження та молодші. Змагання проводились в три етапи з командами «Колос» с.Терешки, ДЮСШ з Миргорода, Лохвиці, Лубен, Решетилівки, Кременчука,  дві команди СДЮСШОР з Полтави. Після завершення змагань  команда «Гарт» (Яреськи) Шишацької ДЮСШ посіла п’яте місце. Честь команди відстоювали  кращі гравці: Копитько Кіра, Городницька Ельвіра, Куліш Кіра, Баламута Ілона,  Калініченко Дарія. Не відстають від лідерів команди та підвищують свій особистий рівень майстерності Онищенко Марія, Вільхова Вікторія, Янько Ірина, Горобець Таміла, Сахарова Софія, Маначинська Соломія, Хименко Анна. Із вересня Городницька Ельвіра запрошена до складу волейбольної команди вищої ліги України ВК «Полтавчанка» м.Полтава.

   Нещодавно на посаду тренера-викладача з волейболу прийнятий Сергій Безручко. 

   Відділення гирьового спорту очолює  тренер-викладач, майстер спорту з гирьового спорту Анатолій Ігнатьєв. У 2023 році його вихованці — Маловічко Ярослав та Спиця Максим –  стали призерами чемпіонату України серед юнаків, також серед учнів (16 – 19.03.2023 року, м.Полтава) у вправі: поштовх гирь, ривок, двоборство. На цих змаганнях Маловічко Ярослав виконав перший дорослий спортивний розряд. 

   Спиця Максим – член збірної команди Полтавської області. Гонтарь Дмитро – на змаганнях відкритого чемпіонату Полтавської області серед юнаків, також серед учнів ДЮСШ (24-25.11.2023 року, м. Карлівка) у ваговій категорії до 50 кг вікової групи юнаків до 12 років виборов срібні нагороди в поштовху, ривку та в ривку серед учнів ДЮСШ. Маслівець Максим в об’єднаній віковій групі до 14 та до 16 років посів п’яті місця в поштовху та ривку вагової категорії до 53 кг,  Коркішко Артем став шостим у поштовху і сьомим у ривку вагової категорії до 63 кг, Лягін Гліб посів четверте місце лише в поштовху у ваговій категорії до 68 кг, вони постійно поліпшують свої особисті результати в обласних змаганнях.

Фото без опису  Відділення кульової стрільби очолює заслужений тренер України Геннадій Чапала. За підсумками змагань в 2023 році  найкраще проявили себе вихованці: Тутка Анастасія – стала призеркою чемпіонату України серед дорослих, що проходив 11-18.07.2023 року в м.Вінниця, посівши ІІ місце. Мирошниченко Злата здобула бронзу на чем-піонаті України серед юнаків  (03-07.04. 2023 року, м.Львів). Литвиненко Артем - неодноразовий  призер обласних змагань. 23-27.12.2023 року в м.Горішні Плавні відбувся чемпіонат області, де Литвиненко Артем разом з Туткою Настею стали чемпіонами змагань. Тутка Анастасія та Мирошниченко Злата увійшли до спискового складу збірної команди України на 2024 рік.

   Також не відстають від лідерів інші спортсмени відділення стрільби кульової. Протягом року призові місця в обласних змаганнях посідали Ходзінська Олександра, Василенко Вікторія, Ляшенко Богдан, Легейда Вадим, Хоролець Тимур, Стріляний Владислав, Ляшенко Ія, Шкильнюк Катерина. Постійно поліпшують свій особистий результат Подоляка Данило, Гапусенко Олександра, Топчій Влада, Коханевич Єва, Кривега Богдан, Легейда Вадим.

   Вихованці відділення футболу брали участь в обласних змаганнях дитячо-юнацької футбольної ліги Полтавської області у чотирьох вікових групах: 2007-2008, 2009-2010, 2011-2012, 2013-2014 років народження. Найкращі результати показали футболісти тренера-викладача Анатолія Шарлая. Вихованці  2007-2008 р.н. здобули І місце в групі, обігравши команди  з Лохвиці, Гребінки, Оржиці та Лубен. У  плей-оф фінальної частини змагань  поступилися команді «Ворскла» м.Полтава.

   Кращими проявили себе  Басюк Владислав, Корнійчук Павло, Гусаренко Денис,  Гринишак Богдан, Самсоненко Ярослав, Сулименко Юрій,  Василенко Роман, Ільченко Ілля,  Бережний Єгор, Ярош Артем, Буряк Данііл.

   Юнаки 2009-2010 р.н. в зональних обласних змаганнях серед команд ДЮСШ вибороли ІІ місце, вийшовши у фінал, що проходив 30 жовтня 2023 року в м.Кобеляки. У фінальних іграх перемогли  команду з Карлівки, згодом поступились команді з  ДЮСШ м. Миргород. За результатами змагань посіли п’яте місце. Кращими відзначилися Ростовський Данііл, Левченко Анатолій, Колотай Олександр, Дерій Платон, Сулименко Данило, Федько Ілля, Півинський Олександр, Крилов Андрій, Іващенко Максим, Прасольченко Іван. 

   Із жовтня 2023 року до відділення футболу прийнятий молодий фахівець зі спорту Вячеслав Горбаненко. Він тренує дівочу футбольну команду на базі Шишацького ліцею Полтавської обласної ради.

   За сприяння відділу освіти Шишацької селищної ради вихованці спортивної школи постійно забезпечені транспортним засобом для перевезення до місць проведення змагань.

   Незважаючи на такий складний час, діти, за підтримки селищної ради, мають можливість розвиватися фізично і духовно, отримувати позитивні емоції від спілкування з друзями, гартувати свій характер в корисному суперництві, здобувати навички і знання, які обов’язково знадобляться їм у подальшому житті.

   Тож Шишацька дитячо-юнацька спортивна школа запрошує дітей на тренування. Обирайте улюблений вид спорту і, за підтримки досвідчених наставників, наполегливо долайте сходинку за сходинкою — до вершини омріяного успіху.

   Шановні батьки! Заохочуйте корисні захоплення ваших дітей.

Ігор Попадич,

директор Шишацької дитячо-юнацької спортивної школи.     


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь