ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

В Яреськах провели в останню дорогу двох захисників

Дата: 29.09.2023 14:23
Кількість переглядів: 415

Фото без опису    23 вересня рідні, друзі і односельці попрощалися з сином, товаришем, земляком, військовослужбовцем Збройних Сил України Юрієм Кравченком.

   Юрій Володимирович народився 12 червня 1984 року в селі Яреськи, тут минули його дитячі та юнацькі роки. Юрій мав багато друзів, завжди завойовував симпатії людей своєю харизмою.

   До лав Зброїних Сил України пішов добровольцем навесні 2023 року. Проходив службу у десантно- штурмовому батальйоні 82 бригади. Загинув 22 серпня 2023 року, під час проведення штурмової операції біля населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області.

   Юрій прожив лише 39 років, залишивши по собі пам'ятний слід. Молодий, чесний, щирий, життєрадісний чоловік, який будував плани на життя, радував своїх рідних та друзів.

  Пішов із життя люблячий син, чоловік, брат, вірний друг, який віддав своє життя за Батьківщину, український народ, рідну землю, за нас з вами, за майбутнє наших нащадків.

   Селищний голова Олександр Тутка, виконавчий комітет та депутати Шишацької селищної ради, жителі Яреськівського старостинського округу, уся Шишацька громада глибоко сумують з приводу смерті Юрія Кравченка і висловлюють найщиріші співчуття рідним та близьким Героя.

   Легкого тобі лету, Воїне. Тримай небо над нами. А ми довічно збережемо у своїх серцях світлу пам’ять про тебе і безмежну вдячність за наше життя.

 

Фото без опису   28 вересня в Яреськівському старостинському округу рідні, друзі, односельці попрощалися з Віктором Омеляненком, уродженцем села Яреськи.

   Тут він зростав, навчався, звідси пішов на строкову службу у Збройні Сили України.

   Для Віктора війна росії проти України розпочалася у 2015 році, коли він виконував бойові завданні в зоні проведення антитерористичної операції. Вдруге став на захист Батьківщини наприкінці січня цього року. Проходив спеціальне навчання в Іспанії, потім служив у 38 бригаді морських піхотинців.

   Брав участь у бойових діях під Миколаєвом, на Донеччині, поблизу Покровська. Життя 49-річного захисника обірвалося тиждень тому, 21 вересня…

   Світла пам’ять воїну і найщиріші співчуття рідним – від виконавчого комітету, депутатів селищної ради, селищного голови Олександра Тутки, усієї Шишацької громади.

   Такої погожої осені, як нині, ми давно не пам’ятаємо. Тепло, сонячно, тихо. Тихо на значній території України - саме завдяки нашим оборонцям. Тим, хто взяв на свої плечі тягар війни. Таким, як Віктор Омеляненко, таким, як його односельці, яких полягло вже чимало, таким, як усі захисники Шишаччини, які вже ніколи не повернуться додому. Це ціна нашої погожої осені.

   Не вистачає слів для вдячності і скорботи. Ми пишаємося вами, Герої, і будемо у вічному боргу перед вами за ваші непрожиті життя. Пам’ятаємо, переможемо і ніколи не забудемо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь