A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Привітали з Днем захисту дітей

Дата: 01.06.2023 13:15
Кількість переглядів: 71

Фото без опису   У перший літній день в усьому світі і в Україні відзначають добре і радісне свято – Міжнародний день захисту дітей. 

   Уперше це свято було відзначено у 1950 році в 51 країні світу. Його впровадження відбулося за ініціативи Ради Міжнародної демократичної федерації жінок у Парижі.  Метою  цього свята став захист дітей, які залишилися без батьків та дому під час Другої світової війни.

   Наразі Україна перебуває в стані війни. Через повномасштабну агресію російської федерації безтурботне та світле дитинство для українських дітей змінилося на реалії військових подій: обстріли, бомбосховища, повітряна тривога, небезпека, відсутність дому, спокою, безпеки, евакуація, втрата…

   Мільйони дітей виїхали за межі України, стали біженцями.  Тисячі дітей розлучені з сім’ями та батьками,  примусово вивезені в російську федерацію або залишилися на окупованих територіях, стали внутрішньо переміщеними особами, сотні дітей осиротіли внаслідок втрати батьків. Українські діти народжуються в бомбосховищах і зростають без батьків, в той час, як ті мужньо боронять суверенітет і цілісність нашої Батьківщини.

   Тому нині дітям потрібна особлива увага, а також відповідальні і скоординовані дії дорослих щодо захисту їхніх прав.

   Шишаччина також стала прихистком для  внутрішньо переміщених дітей. Загалом на території Шишацької громади проживають 29 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. В сім’ях опікунів  проживають п’ятеро дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій, та одна прийомна родина, яка виховує дитину, позбавлену батьківського піклування. Трьом дітям, переміщеним із зони бойових дій, надано статус дітей-сиріт та влаштовано під опіку, двоє дітей усиновлено громадянами України. Шестеро дітей, позбавлених батьківського піклування, евакуйовано за межі України. Служби Шишацької селищної ради, які є дотичними до соціальної роботи, охопили вразливі категорії дітей увагою та різного роду допомогами.

   З нагоди Дня захисту дітей 29 дітей, які перебувають на обліку Служби у справах дітей, отримали солодкі подарунки і привітання. Разом з тим вітаємо всіх дітей Шишаччини і бажаємо гарного відпочинку, веселого настрою, приємних вражень, здоров’я і, звичайно, такої довгоочікуваної Перемоги і Миру.  Щоб усі українські діти мали змогу вільно жити, вчитися та розвиватися в рідній Україні.

Служба у справах дітей Шишацької селищної ради. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь