A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Спасибі IAC ISHR за добро

Дата: 28.04.2023 14:42
Кількість переглядів: 235

Фото без опису   Харків’яни Олександр Кіт, Максим Кульков, Роман Полежака та Олександр Тараненко стали жителями нашої громади через повномасштабну війну. Декому з них нині повертатися нікуди. Переїхавши на Шишаччину, вони в якості волонтерів долучилися до діяльності однієї з благодійних організацій, а згодом – стали її офіційними представниками на Полтавщині. Полтавська команда громадської організації «Інформаційно-аналітичний центр Міжнародного товариства прав людини» - так нині їх іменують (англійською мовою скорочена назва - IAC ISHR).

  IAC ISHR - це підрозділ міжнародної неурядової правозахисної організації, одним з пріоритетних напрямків якої є надання гуманi-тарної допомоги. IAC ISHR – офіційний партнер ООН, ЮНІСЕФ та інших міжнародних інституцій. Нині команда IAC ISHR зосереджена на підтримці внутрішньо переміщених людей, усіх, хто постраждав від війни, а також на допомозі соціальним та медичним закладам, які опікуються найвразливішими категоріями людей. За рік 60000 людей отримали допомогу в Полтавській, Сумській, Київській, Запорізькій областях. Організація планує розширити свою діяльність, охопити східні регіони країни.

   Інформаційно-аналітичний центр розпочав співпрацю з нашою громадою близько року тому. Спочатку допомога надходила невеликими партіями. Це були продукти, гігієнічні набори, медикаменти. Далі центр розширив напрямки і обсяги допомоги.

   Організація від самого початку своєї діяльності в нашій громаді опікується гуртожитками, де проживали чи й нині проживають переселенці. Це Покровське, Воскобійники, Шишаки та Яреськи. Сюди надходили ковдри, матраци, теплі речі, продукти, засоби гігієни та санітарії, посуд, побутова техніка – бойлери та пральні машини.

   Неодноразово підтримувала Полтавська команда IAC ISHR не тільки внутрішньо переміщених людей, але й постійних мешканців громади, Центр надання соціальних послуг селищної ради та Шишацьку лікарню планового лікування, послугами яких користуються усі жителі.

   IAC ISHR розробила і уперше в нашій громаді протестувала програмне забезпечення для спрощення процесу реєстрації на отримання допомоги від організації. За цією системою індивідуальні благодійні набори отримували у Пришибі, Жоржівці, Великому Перевозі, Михайликах, Воскобійниках, Покровському та Гоголевому.

   Нещодавно Олександр Кіт разом зі своєю командою передав три бойлери і три санітарні набори у Сагайдацький навчально-виховний комплекс, а також чергову допомогу для Центру надання соціальних послуг і Шишацької лікарні планового лікування. Цього разу у лікарню привези 16 санітарних наборів (миючі засобі, швабри, відра, рушники паперові тощо) та два бойлери. Раніше лікарня отримала антибіотики, жарознижувальні, противірусні, знеболюючі засоби, спреї, термометри та інші необхідні медичні засоби.

 Наша громада щиро вдячна Полтавській команді IAC ISHR, Олександру, Роману, Максиму і Олександру за те, що допомагають жителям Шишаччини, підтримують соціальні і медичні заклади, опікуються людьми, які через війну опинилися у складних життєвих обставинах. Залишайся добрим – такий девіз IAC ISHR. Тож спасибі IAC ISHR за добро. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь