A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

З теплом у серці до серця

Дата: 11.04.2023 08:25
Кількість переглядів: 490

Фото без опису

Шишацька селищна територіальна громада, що на Полтавщині, із перших днів повномасштабного вторгнення стала приймати людей,  що вимушені були тікати від бойових дій зі сходу України. За цей час у громаді знайшли прихисток більш ніж 4,5 тис. внутрішньо-переміщених осіб. На даний момент на території громади проживає 2,1 тис. осіб, з них в місцях компактного проживання – 90 осіб.

 Для розміщення такої кількості новоприбулих власними силами громади було переобладнано заклади освіти для тимчасового проживання: у колишніх будівлях шкіл і садочків було зроблено  ремонти, встановлено душові кабінки, розставлені меблі і організовано блоки для приготування їжі - щоб люди могли відпочити і побути у безпеці деякий час.

В одному переобладнаному закладі, що знаходиться у с. Покровське, із вересня 2022  року живуть 11 осіб похилого віку - переселенців із Харькова, Бахмуту і Соледару. Пережити зимовий період, звичайно, було важко: постійне відключення світла не давало змогу навіть приготувати теплу їжу та чай, так як усе кухонне обладнання було на електриці. І як раз у нагоді стали великі харчові термоси, які були надані у рамках проєкту «З теплом від серця до серця». Доглядач за прихистком, п. Артем Горбонос, вдома кип’ятив воду і термосами привозив її переселенцям. Турбота місцевих мешканців і допомога від громади та донорських організацій, звичайно не в змозі повернути  відчуття дому, але, як зазначив пан Артем: «Люди потрохи обживаються, навіть намагаються садити грядки. Повертатись їм вже не має куди».

Взагалі, у рамках проєкту «З теплом у серці до серця», який реалізовувався ГО "Київський інститут стратегічного аналізу та реформ "КІСАР" для підсилення спроможності громад реагувати на нові виклики, було надано дизельний генератор потужністю 8,0 кВт, дровокол ножний, бензопилу, 30 од. електроковдр, 3 од. харчових термосів ємністю по 10 л. та 5 од. переносних ліхтарів  із елементами портативної зарядної станції на сонячних панелях.

Така ініціатива стала можливою завдяки проєкту ПРООН "ЄС за діалог: Зміцнення стійкості України для реагування на нагальні потреби центральної і місцевої влади, а також населення, що постраждало в наслідок війни", що реалізовується за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь