A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

«Я вірю у велике майбуття»

Дата: 17.03.2023 09:56
Кількість переглядів: 147

Фото без опису12 березня, виповнилося 160 років від дня народження Володимира Вернадського - видатного українського вченого, мислителя, природознавця, одного із засновників геохімії і радіогеології, творця біогеохімії, вчень про біосферу і ноосферу. Його імʼя носить Національна бібліотека України, а також наш опорний заклад «Шишацька спеціалізована школа ім. В.І.Вернадського Шишацької селищної ради Полтавської області».

Вчення В.І.Вернадського відкрите для спілкування і роздумів. Більшість його поглядів актуальні і в наш час. Володимир Іванович наголошував, що «наука – природне явище. Вона в загальнообов’язковій формі пов’язує кожну людину, зокрема і суспільство в цілому, з ноосферою, з біосферою».   

Завдання учителя формувати у школярів цілісні знання про природу, навчити їх думати, мислити, сприймати яскравий навколишній світ із його закономірностями, явищами, фактами, істинами, звертатися до першоджерела знань – до природи. Учитель повинен показати учням зв’язки, що існують між явищами навколишнього світу, а для цього потрібно їх навчити охоплювати одночасно ряд предметів, явищ, подій, осмислювати зв’язки між ними, мислити абстрактними поняттями. Щоб  сформувати у школярів інтегровану наукову картину світу, слід навчати їх спостерігати за навколишнім середовищем, проводити необхідні дослідження, пояснювати за допомогою набутих знань отримані результати, самостійно виконувати практичні завдання. Таким чином формуємо в учнів любов до природи, до рідної землі, а отже, життєствердний  національний образ світу та життєствердну модель світу суспільства.

Сьогодні в нашому закладі на вшанування пам’яті академіка В.І.Вернадського відбулися щорічні традиційні малі наукові читання «Я вірю у велике майбуття». Тематика доповідей вирізнялася широким розмаїттям та охоплювала різні напрямки діяльності природознавця.

Фото без описуУ невимушеній дружній атмосфері пройшли години спілкування «Вернадський – геніальний мислитель людства» у 8-А та 8-Б класах, «Наш В.І.Вернадський» - у 2-В класі, «В.І.Вернадський і Шишаччина» - у 4-Б класі. Учні 6-Б класу ознайомилися із цікавими фактами з життя  вченого-енциклопедиста. Інформаційні хвилинки для учнів початкових класів провели старшокласники  Коркішко Артем та Степанюк Анна. У шкільній бібліотеці відбулася виставка книг природознавця «Його імя носить наша школа».
Педагоги опорного закладу переконані, що залучення здобувачів освіти до процесу наукового дослідження сприяє вихованню самодостатньої компетентної особистості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь