ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Шишаччину відвідали краєзнавці з Полтави

Дата: 04.11.2022 12:34
Кількість переглядів: 350

Фото без опису   Наприкінці жовтня до Шишацького краєзнавчого музею завітали гості з Полтави. Поважну делегацію в кількості 20 людей очолила Ірина Петренко – доктор історичних наук, професор, завідувачка кафедри педагогіки та суспільних наук Полтавського університету економіки і торгівлі, член Національної спілки краєзнавців України.

   Гостям провели екскурс в минувшину нашого краю. Відвідувачі були щиро вражені кількістю видатних особистостей, які свого часу жили, працювали і творили на теренах нашої землі. Експозиція музею спонукала гостей до історичної дискусії, яка довго не вщухала. У виставковій залі на гостей очікував приємний сюрприз – знайомство з виставкою робіт та зустріч із заслуженим майстром народної творчості України Михайлом Онацьком. На завершення екскурсії з вітальними словами до присутніх звернулася начальниця відділу культури і туризму  Любов Титаренко. Полтавці подякували за подарунки від Шишацької громади – кольорові листівки краєвидів надіпслянського краю.

   Але на цьому знайомство з шишацьким краєм для наших гостей не завершилося. Наступний екскурс здійснили до Бутової гори, де свого часу жив і працював В.І. Вернадський – видатний науковець, перший Президент Української Академії наук. Не менше вражень отримали полтавці, милуючись запсільськими далями із Сорокалітової гори. Почастували краєзнавців екологічною сільськогосподарською продукцією. До смаку їм були молочні вироби зі СТОВ «Воскобійники» та мед із ПП «Агроекологія». Завершальною зупинкою делегації стала «Короленкова дача».

   Досить плідними були розмови із Мариною Федоровою – завідувачкою відділу краєзнавства Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.П. Котляревського та Олегом Лебединським – краєзнавцем,  дослідником, автором проекту «Полтава 3-D». Під час спілкування визначили плани подальшої співпраці у розвитку музейної галузі Шишаччини. Усе буде можливе – після Перемоги.

Директор Шишацього краєзнавчого музею Юрій ОНАЦЬКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь