A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У селищній раді і старостатах допомагають жителям громади отримати компенсацію від держави за поселення внутрішньо переміщених людей

Дата: 29.09.2022 12:16
Кількість переглядів: 256

  Перші звернення з цього приводу почали надходити ще у квітні, після відповідної постанови Кабміну. Тоді у селищній раді, старостинських округах формували заяви і пакети документів у паперовому вигляді, далі їх опрацьовували спеціалісти управління житлово-комунального господарства, архітектури і містобудування. Так тривало донині. Людей зверталося багато, особливо у перші місяці після урядової постанови. За останній місяць літа заяву на отримання компесанції за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб подали 122 жителі громади.

   Наприкінці серпня уряд затвердив Положення про функціонування інформаційно-аналітичної системи обліку даних, пов’язаних з компенсацією витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб і вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.

   Відтепер заяви людей, які претендують на компенсацію, будуть подаватися і оброблятися в електронному вигляді – через інформаційно-аналітичну систему обліку даних. З цього приводу головний бухгалтер управління житлово-комунального господарства, архітектури і містобудування селищної ради Світлана Копелець провела навчання для старост та діловодів старостинських округів. Наочно продемонструвала, як працює система, які вносити дані до неї, відповіла на запитання учасників навчання.

   Інформаційно-аналітична система повинна спростити і пришвидшити процедуру отримання відповідної компенсації. У селищній раді наголошують, що, як раніше, жителі громади, які претендують на компенсацію, можуть звертатися до органу самоврядування за місцем проживання: у Шишаках – у селищну раду, у старостатах – у старостинські округи. А також нагадують, що компенсацію отримують тільки ті власники житла, які поселяють внутрішньо переміщених людей на безоплатній основі. Також вони повинні вчасно повідомляти орган самоврядування про прибуття чи вибуття ВПО.

   У день проведення навчання селищна рада і старостинські округи отримали чергову допомогу від чеської організації  People in Need. Благодійну допомогу передано малозабезпеченим внутрішньо переміщеним родинам. Дякуємо міжнародним партнерам за турботу про українців, які перебувають у складному становищі через дії російського агресора.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь