A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Важливі питання оборони і життєдіяльності громади розглянули депутати на сесії селищної ради

Дата: 31.08.2022 10:45
Кількість переглядів: 515

Фото без опису   Цього тижня відбулися засідання постійних комісій і сесії селищної ради, у роботі яких взяли участь депутати, селищний голова, його заступники, працівники апарату виконавчого комітету, старости та керівники комунальних підприємств, установ і відділів селищної ради. На сесії були присутні 16 депутатів із 26. Перед початком сесії селищний голова Олександр Тутка закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання Героїв російсько-української війни, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність України.

Фото без опису  Розпочавши пленарне засідання сесії, депутати підтримали внесення змін до кількох програм з метою спрямування коштів на відповідні потреби за цими програмами. Зокрема це стосувалося Комплексної програми здійснення заходів правового режиму воєнного стану, забезпечення оборонної роботи, цивільного захисту, пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації (події) Шишацької селищної територіальної громади; Програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території Шишацької територіальної громади. Доповідав з цих питань перший заступник селищного голови Федір Дерій. За цими напрямками кошти спрямовувалися на підтримку Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області (придбання спеціального одягу та взуття рятувальникам і твердопаливного котла); поповнення матеріального резерву громади. Усього на суму 805 тисяч гривень. У Програмі профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю передбачено збільшення асигнувань для забезпечення паливно-мастильними матеріалами та запасними частинами для ремонту та технічного обслуговування службового автотранспорту сектору поліцейської діяльності №1 (Шишаки) відділення поліції №3 Миргородського районного відділу поліції ГУНП в Полтавській області.  На це із селищного бюджету спрямовано 150 тисяч гривень.

   Про внесення змін до програм щодо розвитку дорожнього руху, питної води, поводження з відходами на території громади, фінансової підтримки «Техкомунбуду» доповідав начальник управ-ління житлово-комунального господарства, архітектури та містобудування селищної ради Дмитро Петренко. Внесення змін до цих програм передбачає зокрема спрямування коштів до обласного бюджету для співфінансування експлуатаційного утримання доріг загального користування місцевого значення. На це передбачено 2 млн 440 тисяч гривень. За ці кошти Агентство місцевих доріг Полтавської області, у віданні якого перебувають дороги загального користування місцевого значення, має провести поточний ремонт найкритичніших ділянок (спусків, підйомів тощо) на території нашої громади. На потреби інших програм управлінню ЖКГ спрямовані кошти у сумі 1 млн 925 тисяч гривень. Ці кошти будуть використані для виготовлення проектно-кошторисних документацій, виконання експертиз, проекту відведення земельної ділянки тощо за програмою «Питна вода»; для придбання роторної косарки, пально-мастильних матеріалів та запасних частин до техніки КП «Техкомунбуд», закупівлі технічної солі для виготовлення протиожеледної суміші.

   Крім виконання заходів зазначених програм, депутати спрямували кошти Центру первинної медико-санітарної допомоги для забезпечення людей і дітей з інвалідністю технічними засобами реабі-літації (325 тисяч гривень); Шишацькій лікарні планового лікування – для підготовки до опалювального сезону (790 тисяч гривень); близько 1 млн 148 тисяч гривень - Відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг, на функціонування соціальної галузі та відповідних програм (з них 983 тисячі – Центру надання соціальних послуг).

   Заступник селищного голови Наталія Коротич доповіла по Програмі створення місцевого резерву продовольства для забезпечення життєдіяльності населення громади в умовах воєнного стану. Перелік продуктів та обсяги цього резерву створюються відповідно до наказу Мінагрополітики, а також з урахуванням реальних потреб населення, що можуть виникнути в період воєнного стану. На створення продовольчого резерву громади спрямували 1 млн гривень.

   Начальник фінансового управління Петро Явтушенко прозвітував депутатам про виконання бюджету Шишацької селищної територіальної громади за перше півріччя 2022 року. Депутати затвердили звіт по доходах у сумі 128 474 133,02 гривні, по видатках – 110 290 893,51 гривні.

   Наступні питання порядку денного викликали жваві обговорення серед депутатів. Адже йшлося про реорганізацію Покровської загальноосвітньої школи I ступеня та Покровського дошкільного навчального закладу «Ромашка» шляхом приєднання до Михайликівського навчально-виховного комплексу; а також про припинення (ліквідацію) Баранівської філії I-II ступенів опорного закладу «Шишацька спеціа-лізована школа ім. В.І. Вернадського». Депутатів хвилювала доля дітей, котрі навчалися і виховувалися тут, працівників цих закладів, а також подальше використання приміщень. Начальник відділу освіти Наталія Караваєва і під час засідання постійних комісій, що передували сесії, і на самому пленарному засіданні сесії інформувала присутніх про те, що у цих закладах проведені зустрічі з колективами та батьками за участі селищного голови. Відділом освіти проаналізовано наповнюваність та відвідуваність шкіл і дитсадка, що була украй низькою. Дітям буде забезпечено підвіз до найближчих освітніх закладів, працівникам – роботу. Крім людей пенсійного віку і тих, хто відмовився від запропонованої роботи. Приміщення закладів будуть використані для проживання внутрішньо переміщених людей та інших потреб. Після дискусії і висловлення власної позиції щодо майбутньої оптимізації освітньої мережі громади депутати підтримали рішення про закриття школи і дитсадка у Покровському та школи у Баранівці. Наразі, відзначила начальник відділу освіти, більших ніяких змін не планується.

   Однак в умовах воєнного часу не можна гарантувати стабільність функціонування освітніх закладів. Якщо буде потреба у подальших змінах – ніхто від цього не застрахований. І це стосується не тільки освіти, а й інших галузей.

   Депутати також затвердили розмір батьківської плати за харчування дітей у дош-кільних навчальних закладах та вартість харчування школярів загальноосвітніх навчальних закладів Шишацької селищної ради. Відтак вартість одного дітодня у яслах становить 43,55 гривні, у садку – 59,50 гривні. Батьківська плата (30 відсотків) відповідно – 13,07 та 17,85 гривні. У закладах загальної середньої освіти відділ освіти забезпечує безкоштовне харчування учнів 1-4 класів у межах 50 гривень на одного учня в день.

   Як і в попередні роки, звільняються від плати за харчування пільгові категорії, зокрема діти учасників бо-йових дій. Звільняються від плати також внутрішньо переміщені родини.

   Начальник відділу культури і туризму Любов Титаренко доповіла депутатам про необхідність перейменування закладу культури Шишацької дитячої музичної школи у Шишацьку дитячу школу мистецтв та затвердження Статуту в новій редакції.

   Загалом депутати розглянули 25 питань порядку денного.

   Із земельних питань, яких було небагато, зважаючи на законодавчі обмеження у період воєнного стану, доповідав начальник земельного відділу Дмитро Василенко. Рішенням сесії прийняли у комунальну власність ділянки державної власності, надали дозволи на виготовлення проектів землеустрою, технічної документації товариствам та установам, переуклали на новий термін договори оренди земельних ділянок з підприємцями тощо.

   Олександр Тутка подякував депутатам і колегам за підготовчу роботу і участь у засіданні сесії. Усі прийняті рішення спрямовані на забезпечення функціонування нашої громади у такий складний час. А забезпечення життєдіяльності Шишаччини – це не просто головний обов’язок органу самоврядування, це і важливий внесок у стабільність нашої держави, у перемогу над російським загарбником.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь