A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Разом — до Перемоги

Дата: 10.08.2022 13:43
Кількість переглядів: 431

Фото без опису   Упродовж багатьох років надійним соціальним партнером Шишацької громади залишається агрофірма імені Довженка, структурний підрозділ агропромхолдингу «Астарта-Київ». Разом з колективом довженківців, який очолює генеральний директор Сергій Жилін, вирішено чимало суспільно значущих проблем у селищі та селах Шишаччини. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну колектив агрофірми активно долучився до підтримки наших захисників та їхніх родин, внутрішньо переміщених людей, які проживають на території Шишацької громади.

  Агрофірма імені Довженка передає нашій громаді допомогу від благодійного фонду Віктора та Ірини Іванчиків «Повір у себе», який добре відомий за багатьма проєктами у галузі освіти, підтримкою талановитої молоді. Зараз фонд спрямовує свої ресурси і міжнародні зв’язки на гуманітарну допомогу українцям, створивши разом з «Астартою-Київ» та партнерами з початком повномасштабного вторгнення російської федерації проєкт для допомоги CommonHelpUA. Із 21 березня по 3 серпня цього року у рамках проєкту передано 19300 тонн гуманітарної допомоги; фінансовий внесок становить 352 мільйони гривень; отримали допомогу понад 698 тисяч евакуйованих людей та мешканців з гарячих точок, а також 346 соціальних і медичних закладів України.

   Саме у рамках цього проєкту, у розпал тяжкої воєнної весни, вимушено переміщені люди Шишацької громади отримали гуманітарну допомогу від португальської волонтерської організації “UkrainianRefugeesUAPT” та волонтерів з Данії: продукти харчування, засоби гігієни, одяг та взуття.

   Наприкінці весни гуманітарний проєкт CommonHelpUA разом із партнерами підтримав внутрішньо переміщені родини та освітні заклади Шишаччини посадковим матеріалом.

   Партнери фонду «Повір у себе» зі Сполучених Штатів Америки – благодійна  організація Cleveland Maidan Assotiation — передали нашій громаді засоби гігієни, побутову хімію, літній та осінній одяг, дитяче взуття. Був серед цієї гуманітарної допомоги і особливий подарунок - в’язані головні убори, виготовлені незрячими людьми, які щиро підтримують українців.

   А нещодавно до проєкту CommonHelpUA  долучилися фани гри StarСraftII та їхній лідер Олексій Трушляков (Alex007). Команда Alex007 зібрали майже 300 тисяч гривень. На ці кошти були придбані побутова техніка, предмети постільної білизни та допоміжні засоби для людей з інвалідністю. Частину побутової техніки отримали гуртожитки в Гоголевому, Шишаках та Яреськах (на фото).

   Агрофірма підтримує не тільки внутрішньо переміщених людей, але й родини захисників. Допомога воїнам – у пріоритеті. Військовим спорядженням, необхідними матеріалами підприємство забезпечує не лише своїх мобілізованих працівників, але й за можливості задовольняє звернення інших бійців чи їхніх сімей.

   Загалом з часу повномасштабного вторгнення росії на територію України агрофірма імені Довженка  спрямувала на потреби внутрішньо переміщених людей і воїнів Збройних сил України майже сім мільйонів гривень.

   — Вдячний керівнику і колективу агрофірми за те, що і в мирний, і у воєнний час наша громада завжди відчуває плече надійного партнера, — говорить селищний голова Олександр Тутка. — Допомога територіальній обороні, підтримка людей, які їхали і їдуть до нас з пекельних районів, вирішення інших нагальних питань воєнного стану – це все можливе лише за співпраці з такими відповідальними представниками нашої громади, як агрофірма імені Довженка. І таких представників у нас, на щастя, чимало: і серед великих підприємств, і серед маленьких організацій, і просто посеред жителів громади. Кажуть, друзі пізнаються у біді. Зараз вся Україна пізнає себе у великій біді. Але я переконався на конкретних прикладах взаємопідтримки і тому упевнений – ми цю біду здолаємо. Разом – до Перемоги, як говорять і роблять довженківці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь