A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Запобігти торгівлі людьми, як і будь-якому іншому насиллю, може кожен з нас

Дата: 01.08.2022 15:36
Кількість переглядів: 219

Фото без опису  З нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у селищній раді відбулося засідання круглого столу з питання координації зусиль суб’єктів взаємодії, ідентифікації, перенаправлення та надання допомоги людям, які постраждали від цього виду насилля.

  У засіданні взяли участь заступник селищного  голови Наталія Коротич, заступник начальника відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг селищної ради Тетяна Дерій, директор Центру надання соціальних послуг селищної ради Світлана Васильченко, начальник служби у справах дітей селищної ради Валентина Величко, голова  місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Інна Білокіз, начальник відділу освіти селищної ради Наталія Караваєва, головний спеціаліст відділу юридичного забезпечення апарату виконавчого комітету селищної ради Ірина Закладна, старший інспектор ювенальної превенції Миргородського ВП  ГУНП у Полтавській області Інна Орманжі.

  Через військову агресію росії жінки та діти нашої держави змушені покинути Україну та прямувати до сусідніх країн; чоловіки, які залишаються тут, втрачають роботу і дохід. У людей, які постраждали від війни, обмежені можливості щодо забезпечення своїх щоденних потреб. Внаслідок цього виникає ризик торгівлі людьми.

  Пріоритетом щодо запобігання торгівлі людьми є формування навичок безпечної поведінки під час подорожі, у новому місці перебування та вдома, виховання поваги до прав людини.

  З метою надання належної соціальної, правової, медичної і психологічної допомоги особам, які постраждалих від торгівлі людьми, сексуального насильства, вчиненого представниками держави-агресора, та особам, які незаконно утримувались або перебували у полоні, комунальну установу «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради» визначено установою, на базі якої за принципом «єдиного вікна», з дотриманням конфіденційності, постраждала людина зможе безкоштовно отримати послуги інформування, консультування та інші, відповідно до потреб.

  У ході проведення круглого столу увага уповноважених представників структурних підрозділів селищної ради акцентувалася на питанні забезпечення міжвідомчої співпраці щодо надання допомоги постраждалим особам. Водночас запобігти випадкам торгівлі людьми, насильства (зокрема гендерно зумовленого/сексуального/домашнього насильства) може кожен з нас, якщо ми знаємо, як поводитись і до кого звернутись у разі потреби за допомогою.

  Телефони на випадок гендерно зумовленого/сексуального/домашнього насильства: екстрений виклик поліції – 102; гаряча лінія з питань попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації — 116123 (безкоштовно для дзвінків з мобільних) або 0800500335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів); Урядова гаряча лінія – 1547.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь