A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Закликаємо жителів громади до взаєморозуміння

Дата: 21.07.2022 13:46
Кількість переглядів: 559

   Шановні жителі Шишацької громади!

Фото без опису   Керівництво селищної ради, старостинських округів, комунального підприємства «Техкомунбуд»  УКОТРЕ ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО ВАС з наполегливим проханням НЕ ВИНОСИТИ  гілля, траву, будматеріали тощо за межі свого двору, НЕ СКЛАДАТИ їх на вулицях, біля сміттєвих баків, бо вивозити їх безкінечно немає можливості.

   Шановні земляки! Весняний період благоустрою не може тривати все літо. Навесні було оголошено прибирання територій, комунальне підприємство пішло назустріч людям і організовано вивозило цілі купи подібного непотребу упродовж кількох тижнів, навіть місяців. Хоча договір на вивезення твердих побутових відходів, згідно з  яким населення сплачує комунальникам кошти, цього не передбачає.

  Тверді побутові відходи (ТПВ) — це відходи, які утворюються в процесі життєдіяльності людини і накопичуються у житлових будинках, громадських, навчальних, лікувальних, торговельних та інших закладах. За більш відомою та вживаною в побуті класифікацією ТПВ можна назвати відходами споживання.

   До вартості послуг перевізника ТПВ включено розрахунок витрат за вивезення лише твердих побутових відходів, до яких належить:

картон, папір газетний, пакувальний або споживчий;

різного роду тара (дерев’яна, скляна, металева, пластикова);

предмети та вироби з дерева, металу, скла, пластмаси та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості;

залишки овочів та фруктів, харчові та кухонні відходи;

вироби зі шкіри та текстилю (взуття, одяг та ін.)

   Опале листя, бур’яни, гілля -  це НЕ тверді побутові відходи. До ТПВ також НЕ належать будівельні відходи, великогабаритна побутова техніка та меблі. Гілля, листя, ремонтні відходи, меблі тощо власник відходів зобов’язаний вивезти на звалище самостійно.

   Але справа не тільки в обов’язках і правах. Справа в тому (і на цьому теж НЕОДНОРАЗОВО наголошувалося), що триває війна. Пальне не безрозмірне і коштує чимало. Його треба економити, щоб мати можливість вивозити тверді побутові відходи зі сміттєвих баків, проводити поточні невідкладні роботи у сфері благоустрою, водопостачання тощо.

   Розуміння цієї складної ситуації, відповідальне ставлення до зумовлених нею вимог – це наш спільний внесок у стабільність життєзабезпечення громади, у перемогу над обставинами, що створив нам російський загарбник. Врешті-решт, це наш внесок у Перемогу над ним.

   До уваги жителів громади, які ще не уклали договір з КП «Техкомунбуд» на вивезення твердих побутових відходів, зокрема внутрішньо переміщених людей! Просимо укласти договір, вартість послуги становить 14,20 гривні на людину у місяць. Зробити це можна за місцем проживання: у Шишаках – безпосередньо в КП «Техкомунбуд» по вулиці Короленка, 7;  у селах – у приміщеннях старостатів.     

    Сподіваємося на взаєморозуміння!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь