A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Мінсоцполітики – про соціальні стандарти Шишацької громади

Дата: 03.06.2022 13:01
Кількість переглядів: 264

Фото без опису   Міністерство соціальної політики розповіло про роботу нашої громади з внутрішньо переміщеними людьми. Важливо, відзначили у Міністерстві, що під час війни кожен з нас виконує обов'язок перед Україною на своєму місці. Соціальні працівники, на яких припало велике навантаження, не виняток.

   Немало внутрішніх переселенців, які вибрали для тимчасового проживання Шишацьку територіальну громаду, оселилися у сільській місцевості. Дбаючи про побутові зручності для внутрішньо переміщених осіб, керівництво селищної ради надало їм можливість користуватися соціальною пральнею, що діє на базі Центру надання соціальних послуг. А у новому Центрі соціальної активності можна не лише скористатися пральною машиною, а ще й іншими побутовими зручностями.

   Люди похилого віку, за якими родичі в умовах війни не можуть доглядати, а також немічні одинокі, вивезені волонтерами із зони бойових дій, отримують необхідний догляд у стаціонарному відділенні комунальної установи «Центр надання соціальних послуг».

   Найбільшим запитом як у внутрішньо переміщених громадян, так і в місцевих, користується послуга психолога.

   Важливо, що деякі переселенці працевлаштовуються, займаються волонтерською діяльністю, вступають до тероборони. У цьому їм сприяє громада.

   У громаді організована гуманітарна допомога, до надання якої долучився місцевий бізнес, постачаючи продукти харчування, сільськогосподарську продукцію, якими забезпечуються переселенці та вразливі категорії населення.

   Реєстрація ВПО у Шишацькій громаді проходить швидко і без черг. А це тому, як розповідає керівник відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг, що всі старостати підключені до програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада». На місці і ксерокопії документів можна зробити, і довідку переселенця отримати. Це особливо важливо тепер, коли так сутужно з пальним.

   Усі працівники соціального захисту громади працюють самовіддано, не шкодуючи власних сил. Наприклад, щоб вчасно видати довідки ВПО, вони працювали вночі, незважаючи на сирени повітряної тривоги, а додому їх потім супроводжували тероборонівці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь