A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Друга за час воєнного стану сесія вирішувала питання соціального захисту та оборони

Дата: 19.05.2022 11:15
Кількість переглядів: 355

   У вівторок відбулася сесія селищної ради за участі селищного голови, його заступників, депутатів та окремих керівників галузей. Це була друга за рахунком сесія під час воєнного стану. Перша відбулася ще у березні, у стислому форматі, винятково для спрямування коштів на оборонні потреби.

  На цій сесії депутати прийняли рішення «Про засудження збройної агресії Російської Федерації проти України та підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів, державного суверенітету і незалежності України» і схвалили відповідну Заяву. Таке рішення народні обранці прийняли, зважаючи на цілеспрямовану військову агресію Російської Федерації проти України, керуючись розпорядженням Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану дій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування під час збройної агресії Російської Федерації проти України» та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». Подібні заяви прийняті у громадах Полтавщини та інших областей як офіційне підтвердження єдності українців у такий надскладний час.

   Крім цього, депутати прийняли ряд соціально спрямованих рішень. Зокрема затвердили розпорядження селищного голови, прийняті у міжсесійний період, які здебільшого стосувалися долі соціально незахищених категорій громадян. Після повномасштабного вторгнення росії на територію України до стаціонарного відділення Центру надання соціальних послуг Шишацької селищної ради в Яреськах  на повне утримання було влаштовано десять людей похилого віку, осіб з інвалідністю, учасників бойових дій у Другій світовій війні та ветеранів праці. Цих людей, в основному одиноких, або родичі яких у цей буремний час не в змозі були подбати про них, вивезли із зони бойових дій і доправили до Шишаків волонтери. Найстаршій з евакуйованих – 94 роки. Наші соціальні служби подбали не лише про поселення людей, але й відновлення їхніх документів, отримання ними статусу внутрішньо переміщених осіб.

   Нині у стаціонарі залишаються вісім людей похилого віку з числа ВПО. Одна людина, на жаль, померла, іншу волонтери перевезли до родичів. Крім цього, стаціонарне відділення, як у мирний час, так і зараз,залишається надійним прихистком для одиноких людей – постійних мешканців нашого краю. Нині їх проживає тут 15 осіб.

   Також депутати на звернення Центру первинної медико-санітарної допомоги Шишацької селищної ради внесли зміни до програми «Турбота» та спрямували близько 1 млн 760 тисяч гривень на лікарські засоби та спеціальне дієтичне харчування жителям нашої громади з рідкісними захворюваннями; підтримали коштами Шишацьку лікарню, місцеву пожежну охорону, інші структури та відділи громади за найнеобхіднішими запитами, в основному – на відшкодування енергоносіїв.

   Як і на попередній сесії, були забезпечені коштами оборонні потреби.

  Зі значних асигнувань також варто відзначити спрямування коштів селищного бюджету – 1 млн 775 тисяч гривень - на виконання заходів програми «Питна вода»: виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення капітального ремонту  артезіанської свердловини в селі Михайликах.

   Депутати затвердили звіт про виконання селищного бюджету Шишацької селищної територіальної громади за І перший квартал 2022 року по доходах у сумі 62 675 030,43 гривні та видатках – 57 819 713,23 гривні.

   На сесії розглянули особисті заяви депутатів селищної ради Коробки Віталія Валентиновича та Мирошниченка Юрія Анатолійовича, обраних за списком Полтавської регіональної організації Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ» про припинення ними депутатських повноважень і задовольнили їх, прийнявши відповідне рішення.

 

 

ЗАЯВА

селищного голови та депутатів селищної ради про засудження збройної агресії Російської Федерації проти України та підтримку територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів,  державного суверенітету і незалежності України.

Ми, селищний голова та депутати Шишацької селищної ради Миргородського району Полтавської області, рішуче і категорично засуджуємо розпочате 24 лютого 2022 року Російською Федерацією повномасштабне воєнне вторгнення в Україну як акт чергової збройної агресії проти України на суші, морі та в повітряному просторі України, який продемонстрував повну зневагу до міжнародного права i суверенітету нашої країни.

Розпочате Росією повномасштабне воєнне вторгнення на територію незалежної, мирної, демократичної України жодним чином не було спровоковане, тому цю варварську атаку вже засудив увесь цивілізований світ, вимагаючи від окупантів припинити насилля та вивести свої війська з нашої держави.

Російська воєнна агресія принесла моральні і фізичні страждання, спричинила загибель, каліцтва величезної кількості ні в чому не винних дітей і дорослих, руйнування цивільної інфраструктури та культурної спадщини України. Це – військовий злочин проти людства, докази якого бачить увесь світ та який не повинен залишитися безкарним.

Вчинені російськими військовими жахіття проти мирних українців уже ретельно фіксуються, і ми впевнені, що винні у скоєнні цих злочинів постануть перед міжнародним правосуддям і будуть притягнуті до відповідальності.

У цей складний для нашої держави час українці довели, що ми є гордою, сміливою, незалежною нацією, сила якої в єдності. До єднання заради нашої спільної мети ми закликаємо усіх, незалежно від політичних поглядів. Ми закликаємо партнерів України невідкладно запровадити весь пакет санкцій проти агресора. Також висловлюємо щиру вдячність тим державам, лідери яких не лише заявили про підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, але й конкретними справами доводять прихильність до міжнародного права та демократичних цінностей.

Україна зробила свій вибір, і її майбутнє – у колі демократичних держав світу. За це ми вже заплатили високу ціну і, звільняючи нашу землю від окупантів, продовжуємо платити. Але сил і наснаги нам усім додає те, що ми у своїй державі, на своїй землі.

Ми віримо в наші Збройні Сили, територіальну оборону, у силу духу і героїзм українського народу та підтримуємо територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів, державний суверенітет і незалежність України.

 

Селищний голова

Депутати селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь