ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Згадуємо зі скорботою… І пишаємося!

Дата: 07.05.2022 18:45
Кількість переглядів: 256

Фото без опису   Саме такі відчуття, думаю, переповнюють українців у ці травневі дні пам’яті і перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Життя не стоїть на місці. Чим далі ми від 45-го, тим менше залишається живих свідків тієї масштабної катастрофи, що забрала десятки мільйонів людських життів, зруйнувала долі не тільки людей, родин, цілих поколінь, але й багатьох держав.

   Кілька нескінченно довгих років тривала війна, але ще довше – оживала наша земля після неї, ще довше боліли і болять рани, що вона заподіяла людям.

  Усі ці роки ми згадували ту війну не тільки, аби вшанувати її ветеранів. Ми згадували її з кривавими цифрами жертв і горя, антигуманних злочинів з єдиною метою – аби це ніколи не повторилося знову.

  «Ніколи знову!» - було нашим гаслом.

  На жаль, знову. Знову війна, знову тисячі смертей, руйнувань, скалічених доль. Онуки і правнуки ветеранів Другої світової боронять зараз Українську державу у війні з російськими загарбниками. І нове гасло цього травня, яке озвучив Український інститут національної пам’яті, – «Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!».

  Так, неодмінно переможемо. Бо воюють так само безстрашні, незламні, переконані патріоти рідної землі, як і 80 років тому. Як і тоді, зараз ми захищаємо від непроханих зайд-злочинців свій дім, свої родини, майбутнє своїх дітей.

  Усі ці роки ми пишалися нашими пращурами. Зараз вони б, якби дожили, пишалися б поколіннями своїх молодих за віком, але зрілих духовно нащадків. Загартованих вже тривалим протистоянням з ворогом. Адже війна розпочалася не 24 лютого, а набагато раніше. Кілька років… Чи, може, кілька століть тому.

  Наша громада у ці дні не проводитиме ніяких масових заходів. Але до пам’ятників, пам’ятних знаків і могил наших воїнів, полеглих у часи Другої світової війни, ляжуть букети живих квітів. Ми вшануємо їх хвилиною мовчання і молитвою. Разом з ними вшануємо світлу пам’ять усіх загиблих у часи сучасної війни.

  А нашим захисникам побажаємо Божого захисту. І нашої безвідмовної, невичерпної підтримки в усьому! Упевнений, у нас стане сил боронити рідну землю так, як це в усі часи робили усі покоління непереможного українського роду. Слава нашому народу!

Селищний голова Олександр ТУТКА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь