ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У громаді діє платформа гуманітарної допомоги цивільному населенню

Дата: 02.05.2022 14:28
Кількість переглядів: 452

Фото без опису  Міністерство молоді та спорту України спільно з Координаційним штабом з гуманітарних та соціальних питань Офісу Президента України, Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України і Міністерством розвитку громад та територій України запустили платформу гуманітарної допомоги цивільному населенню «СпівДія».

  Спільно з Агрофірмою «ім. Довженка» та Шишацькою територіальною громадою на базі комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради» створена  платформа  Співдія хаб с.Чернишівка, яка забезпечуватиме допомогу цивільному населенню за такими напрямами:

1) Співдія хаб – організація гуманітарних просторів для підтримки українців, які постраждали під час війни;

2) Співдія діти – створення просторів з метою надання психологічної допомоги дітям від 5 до 12 років. 

  Як повідомляє директор Центру надання соціальних послуг Світлана Васильченко, у рамках концепції Співдія хаб організований гуманітарний простір для забезпечення людей, які постраждали від війни, одягом, взуттям, ковдрами, продуктовими наборами, в тому числі і дитячими, санітарно-гігієнічними  наборами, памперсами, дитячим харчуванням. Гуманітарною допомогою хабу скористалися 104 особи з числа внутрішньо переміщених.

Фото без опису  Крім того, 83 внутрішньо переміщені особи мають можливість отримати соціально-побутові послуги (послуги перукаря, швачки, прання білизни, санітарно-гігієнічні послуги). З початку воєнного стану 90 осіб скористалися  психологічною підтримкою. 

  У рамках концепції Співдія діти на базі відділення «Реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю» створений простір з метою надання реабілітаційних та психологічних послуг для дітей від 5 до 12 років. 22 дитини, які постраждали від війни, отримали психологічну підтримку, реабілітаційні та соціально-побутові послуги. 

Фото без опису  Крім створення платформи Співдія хаб с.Чернишівка, КУ «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради» надає безкоштовні соціальні послуги внутрішньо переміщеним особам у відділеннях Центру. Так, одна людина отримує комплекс послуг соціального робітника на дому; 10 осіб зараховані на повне державне утримання у відділення стаціонарного догляду; 21 особа та 6 дітей за призначенням лікаря отримують реабілітаційні та оздоровчі послуги; послугами «соціального таксі» скористалися 12 осіб; 103 особи отримали інформаційні послуги,  послуги соціальної адаптації та соціальної профілактики. 

  У цей тривожний час соціальні робітники працюють у звичайному режимі, послуги надаються в повному обсязі.

  Дякуємо волонтерам за надану допомогу для підтримки цивільного населення громади: ТОВ Агрофірма «ім.Довженка», ПП «Агроекологія», волонтер Коротич О., ФОП Костенко О.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь