ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Жоржівка і уся Шишаччина попрощалися із захисником України Миколою Цалком

Дата: 31.03.2022 20:19
Кількість переглядів: 373

Фото без опису   Ми провели в останню путь ще одного Героя цієї війни. За місяць лише на Шишаччині – три утрати: михайличанка Ярослава Кривоніс, яреськівчанин Роман Рябко і ось – Микола Цалко з Жоржівки…

   Наймолодший. Ще не встиг одружитися, відчути щастя власної родини і батьківства… І вже не відчує, не пізнає світ так, як належить молодій людині. Нерозквітле життя в одну мить згоріло у пеклі війни.

   Микола народився 6 червня 2000 року в Орданівці сусіднього з нами Диканського району. Тут розпочав навчання у місцевій школі. Після молодших класів певний час разом з мамою проживав у росії. Згодом повернувся в Україну, до батька у Жоржівку.

   У Жоржівську школу він прийшов наприкінці 7 класу, в березні 2013 року. Тут він знайшов своїх друзів, старших наставників, зустрів свою юність і ранок випускного свята. Весь час поряд з ним був його найближчий друг – старший брат.

   Коля – так називають його знайомі жоржівчани. Для них він так і не встиг стати Миколою. Коля назавжди залишиться в їхній пам’яті чудовим юнаком – душевним, веселим, спокійним і безпроблемним хлопчаком, який був своїм, рідним, добрим до кожного. Захоплювався футболом, був воротарем спочатку у складі шкільної футбольної команди, а потім – сільської.

   У 2019 році Миколу Цалка призвали на службу у Збройні сили України. Згодом він підпише контракт в десантно-штурмових військах і піде захищати Україну в такий найскладніший для неї час… У відпустці ще встигне побувати у рідній Жоржівці. Востаннє…

  Не віриться рідним, не віриться друзям, не віриться нікому...

  Йдуть у засвіти найкращі життя… Ті, кому б творити Україну, продовжувати рід український, бути нашим майбутнім. Натомість вони стають нашою історією. Героїчною пам’яттю і вічним болем.

   Не забудемо Воїна. Не пробачимо ворога. Переможемо!

   Жителі Жоржівського старостинського округу, усієї Шишацької громади, селищний голова Олександр Тутка, виконавчий комітет та депутати Шишацької селищної ради розділяють непоправне горе з усіма рідними і близькими Миколи Цалка. Схиляємо у пошані голови перед світлою пам’яттю Українського Захисника, гідного сина нашого незламного народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь