A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Ветеранській організації - 35! Разом ми все переможемо!

Дата: 25.03.2022 17:24
Кількість переглядів: 305

   Всього за одну хвилину можна змінити світ: врятувати його або знищити, віддавши наказ про перший постріл, зламавши мільйони людських життів.

«Ніколи знову!..» Страшні спогади людей, які пережили Другу світову війну, знову стали реальністю. Бомбардування, блокади українських міст, селищ, сіл, масові вбивства людей, навіть дітей! Це наслідок віроломного нападу московської орди на Україну 24 лютого 2022 року.

   Такий нелегкий березень 2022 року став для ветеранської організації Шишацької селищної територіальної громади ювілейним – 35 років з дня її створення.

   Відокремлений підрозділ Організації ветеранів у Шишацькій селищній територіальній громаді – це не тільки структура, але й осередок життя для ветеранів, які, незважаючи на посивілі скроні, не втратили своєї активності, молодечого запалу і залишаються прикладом для нинішніх і майбутніх поколінь.

Заснована організація у березні 1987 року. Нині на території Шишацької громади діють 24 первинні ветеранські організації, які об’єднують близько трьох тисяч ветеранів. Це мудра, виважена і цілеспрямована спільнота, мета якої – захист інтересів ветеранів.

   Першим головою організації ветеранів у Шишацькому районі був Іван Григорович Шкурко. У різні часи її очолювали І.Н. Сліпець, В.М. Горєлов, М.М. Тутка, Л.М. Канівець.

   Ветерани Шишаччини – творці історії надіпслянського краю. Вони заклали фундамент економічного розвитку нашого куточка України і передали це у спадок прийдешнім поколінням.

   В організації 541 ветеран – це діти Другої світової війни 1939 -1945 років. Вони не забули страшне дитинство, що припало на час боротьби з гітлерівським нацизмом, а зараз разом з дітьми й онуками потерпають від ще більш цинічного ворога, який називав себе «старшим братом», - путінської росії. Це нелюди, які вміють воювати тільки скидаючи бомби на мирні міста і села, вбиваючи не тільки наших захисників, але й жінок та дітей.

   На жаль, війна не закінчиться одним днем. У наш нелегкий час  ми повинні згуртуватися як ніколи.

   Голови первинних ветеранських організацій та усі ветерани, зважаючи на свої можливості та поважні літа, разом з жителями нашої громади у приміщеннях кафе, їдалень, закладів освіти, культури, адмінбудівель готують різноманітні страви, плетуть маскувальні сітки, збирають необхідну допомогу, поселяють людей, які прибувають з тимчасово окупованих територій та місць, де ведуться активні бойові дії.

   Хай ще довго наші ветерани залишаються у строю, з активною суспільною позицією і багатим життєвим досвідом. Разом ми сила, що переможе все. Ми неодмінно здолаємо ненависного ворога! Все буде Україна!

Голова ради відокремленого підрозділу Організації ветеранів у Шишацькій селищній територіальній громаді Надія БЕЗСОНОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь