A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Важлива інформація до уваги мешканців територіальної громади!

Дата: 23.03.2022 15:37
Кількість переглядів: 647

   Нагадуємо вам про посилення відповідальності за спалювання сухої трави, пожнивних залишків, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах та поза їх межами, що передбачено змінами до ст. 77 та 77-1 КУпАП. Такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу:

 - на громадян від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн до 6120 грн);

 - на посадових осіб – від 900 до 1260 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн до 21420 грн).

За спалювання відходів і залишків сухої рослинності, зокрема на власних присадибних ділянках, за статтею 82 КУпАП, штраф:

 - для громадян від 340 грн до 1360 грн;

 - для посадових осіб від 850 грн до 1700 грн.

   

   Крім цього, 3 березня 2022 року внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочин проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. Так, у статті 113 «Диверсія» до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, додано і навмисні підпали, зокрема сухої рослинності. Під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

   Відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, який передбачає покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна, або без такої, залежно від тяжкості злочину.

 

  Розпорядженням голови Миргородської районної військової адміністрації Полтавської області №18 від 22.03.2022р. «Про заборону відвідування лісових масивів Миргородського району населенням і в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки»заборонено відвідування лісових масивів Миргородського району населенням і в’їзд до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки, за винятком техніки, що використовується для потреб лісового та мисливського господарств, транспорту правоохоронних органів при виконанні службових обов’язків, пожежних машин та іншої пожежної техніки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь