A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Як працюють медзаклади громади у воєнний час

Дата: 11.03.2022 09:58
Кількість переглядів: 194

   Як повідомив головний лікар Центру ПМСД Олександр Іващенко, заклад працює у звичайному режимі. Всі медичні працівники трудяться згідно з графіком. Ніяких обмежень для відвідувачів немає. Окрім тих, що пов’язані з ризиком розповсюдження коронавірусу. Адже з приходом війни він, на жаль, не зник. Лише за минулий тиждень медики діагностували його у 34 шишачан. Користуючись нагодою, Олександр Володимирович нагадує, що від підступного вірусу захищає лише вакцинація. Нині вакцини різних виробників є у достатній кількості. Всі бажаючі можуть безперешкодно вакцинуватися.

   Останнім часом почастішали звернення людей, які прибули до нас з гарячих точок. Медики надають їм кваліфіковану допомогу. Також внутрішньо переміщені особи можуть укласти декларації з нашими сімейними лікарями.

   Шишацька лікарня планового лікування не проводить періодичні медогляди для населення і не здійснює планові госпіталізації. Як розповіла директор лікарні Маргарита Хорольська, медичний заклад зараз орієнтований для надання ургентної допомоги (ургентний стан хворого – це стан, який загрожує його життю). Зараз кількість госпіталізованих становить 17 осіб. Госпіталізація пацієнтів із ковідними пневмоніями здійснюється, як і раніше.

   У вівторок на облік стали дві вагітні жінки. У сумних реаліях сьогодення цьому факту неабияк радіють й самі медики. Адже це означає лише одне: життя триває!

Протягом цього тижня до Маргарити Миколаївни звернулися лікарі, які змушені були покинути рідні домівки у спробах втекти від активних загарбницьких дій окупантів. Вони готові надавати медичну допомогу населенню на волонтерських засадах. Серед лікарів, які звернулися, – анестезіолог, дерматолог, акушер-гінеколог, рентгенолог, хірург.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь