A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Відповіді на найпоширеніші запитання про бустерну дозу

Дата: 10.02.2022 08:33
Кількість переглядів: 295

Фото без описуБустерна доза - доза, яка вводяться з метою посилення, імунної відповіді/ефективності вакцини, що згасає з плином часу.

 

Хто може отримати бустерну дозу?

Усі українці та іноземці, які легально перебувають в Україні, віком від 18 років, які мають дві дози антиковідної вакцини (одну дозу вакцини Janssen). Вони можуть отримати її щонайменше через шість місяців з дати отримання другої дози.

 

Якою вакциною роблять бустерну дозу?

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Бустерну дозу також можна зробити також тією ж вакциною, якою робили базовий курс, або іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

 

Чи впливає бустерна доза на термін дії сертифікату з вакцинації?

Після введення бустерної дози можна буде отримати новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення. Згенерувати його можна буде в «Дії» орієнтовно наприкінці січня 2022 року. До того часу буде чинним сертифікат за попередню повну вакцинацію.

 

Яка різниця між додатковою та бустерною дозою?

Бустерна доза вводиться після повного курсу щеплення через 6-9 місяців для посилення вже наявного імунітету. Додаткова доза призначена тільки для людей з ослабленим через важкі хвороби імунітетом. Її роблять після повного курсу щеплення через 28-90 днів. При отриманні бустерної дози генерується новий COVID-сертифікат, дійсний 270 днів з дати її введення.

При додатковій дозі строк сертифіката не змінюється і становить 270 днів із дати введення другої дози. Люди з ослабленим імунітетом, які отримали додаткову дозу, також зможуть отримати бустерну дозу. Рекомендований термін — від 3 до 6 місяців після додаткової дози


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь