A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Бюджет 2022 року, доля дітей без батьківського піклування, наближені до людей соціальні послуги та автобусні перевезення – питання порядку денного засідання виконавчого комітету

Дата: 17.12.2021 14:50
Кількість переглядів: 424

Фото без опису   На засіданні виконкому цього тижня розглянули і схвалили бюджет Шишацької територіальної громади на 2022 рік. Доповідав начальник фінансового управління Шишацької селищної ради Петро Явтушенко. Попереду – розгляд бюджету депутатськими комісіями.

   Крім цього, члени виконкому розглянули заяви жителів громади щодо вирішення різних побутових проблем. Їх озвучив селищний голова Олександр Тутка.

   Шістьом дітям, за рішенням членів виконавчого комітету, надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування. З цих питань доповідала начальник служби у справах дітей Шишацької селищної ради Валентина Величко.  На жаль, двоє дітей з Пришибського та четверо – з Великобузівського старостинських округів опинилися без належного батьківського догляду. Нині, після черги законодавчих процедур, їм надано відповідний статус, діти отримуватимуть матеріальну допомогу держави, а служба у справах дітей нашої громади буде працювати у напрямку влаштування дітей до сімейних форм виховання. Нині вони перебувають у Гадяцькому центрі комплексної реабілітації дітей.

  Також члени виконавчого комітету затвердили тарифи на платні соціальні послуги, що надаються комунальною установою «Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради», як передбачає законодавство. Доповідала директор Центру Світлана Васильченко. Для вразливих категорій громадян, які обслуговує Центр, ці тарифи встановлені на символічному рівні. А в проекті бюджету на 2022 рік, який вже схвалив виконком і незабаром розглянуть депутати, передбачена компенсація за ці послуги з селищного бюджету, аби для людей вони були безкоштовними.

   Важливим питанням порядку денного засідання виконавчого комітету стало затвердження складу конкурсного комітету з визначення автомобільного перевізника на автобусних маршрутах загального користування у межах Шишацької територіальної громади. Доповідав перший заступник селищного голови Федір Дерій. Цей конкурсний комітет зможе переглянути маршрути та графіки перевезень населення з метою поліпшення автобусного сполучення між селищем та селами Шишацької громади. Раніше подібні маршрути затверджувалися на рівні області, що ускладнювало внесення будь-яких змін до автобусних рейсів. Тепер місцевий комітет зможе швидше реагувати на побажання людей щодо зміни графіку і маршруту перевезень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь