A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Попит та пропозиція на зареєстрованому ринку праці у січні-вересні 2021 року

Дата: 15.11.2021 09:54
Кількість переглядів: 234

У січні-вересні 2021 року роботодавці області поінформували центри зайнятості про наявність 26,4 тисячі  вакансій, що на 37% менше, ніж торік у той же період.

Структура вакансій за видами економічної діяльності була наступною: 32% у сільському господарстві; 19% вакансій пропонувалося на підприємствах переробної промисловості; 10% – в оптовій та роздрібній торгівлі; 8% – у будівництві.

За професійними групами: найбільший попит роботодавців спостерігався на:

*робітників з обслуговування, експлуатації устаткування – 33% (тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, водій автотранспортних засобів, дорожній робітник, тракторист, апаратник оброблення зерна, оператор котельні),

*кваліфікованих робітників з інструментом – 14% (слюсар-ремонтник, швачка, електрогазозварник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування),

*найпростіші професії – 14% (підсобний робітник, прибиральник службових приміщень, вантажник, сторож, робітник з благоустрою, вантажник);

*працівників сфери торгівлі та послуг – 11% (продавці, охоронник, кухар, поліцейській (за спеціалізаціями), соціальний робітник, молодша медична сестра (медичний брат)).

Станом на 1 жовтня 2021 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до Полтавської обласної служби зайнятості становила 2,4 тис. одиниць, що на 1,3% більше, ніж на відповідну дату минулого року.

За видами економічної діяльності, більшість вакансій налічується на підприємствах переробної промисловості (31%), у оптовій та роздрібній торгівлі (12%), у будівництві (9%), у транспорті, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності (9%) та у державному управлінні й обороні (7%).

У професійному розрізі, найбільше вакансій пропонувалося для працевлаштування: робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (26%); кваліфікованих робітників з інструментом (24%); професіоналів (11%); некваліфікованих працівників (10%), фахівців (7%).

Більше аналітичної та статистичної інформації тут: Аналітична та статистична інформація | Полтавський обласний центр зайнятості (dcz.gov.ua)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь