A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Здоров’я людей і медицина — у пріоритеті

Дата: 11.11.2021 15:01
Кількість переглядів: 352

Фото без опису   Цього тижня керівництво громади і депутати на сесії вкотре підтримали галузі, що надають медичні та соціальні послуги жителям Шишаччини.

   Зважаючи на загострення ситуації з поширенням коронавірусного захворювання  на території Шишацької громади, з метою підтримки працівників медичних та соціальних закладів, які ризикують власним життям і здоров'ям, рятуючи земляків і надаючи їм найнеобхідніші послуги, Шишацькій лікарні планового лікування спрямовано 902500 гривень; Центру первинної медико-санітарної допомоги – 824100 гривень; Центру надання соціальних послуг – 337715 гривень.

   Крім цього, з селищного бюджету передано субвенцію до обласного бюджету у сумі 1600000 гривень на капітальний ремонт будівлі опорного закладу "Шишацька спеціалізована школа ім. В.І.Вернадського" ; відділу освіти Шишацької селищної ради виділено кошти для придбання природного газу у сумі 1730800 гривень;  комунальному підприємству "Техкомунбуд" спрямовано  163349 гривень для підготовки до належного догляду за дорогами комунальної власності у зимовий періоді. Також депутати підтримали перенесення коштів за іншими напрямками  фінансування у межах виділених асигнувань.

   Про внесення змін до відповідних програм та бюджету Шишацької селищної ради на 2021 рік інформував начальник фінансового управління Петро Явтушенко. Також керівник фінуправління прозвітував про підсумки виконання бюджету Шишацької  селищної територіальної громади   за дев’ять місяців  цього року.

Виконання доходної частини  бюджету  Шишацької селищної територіальної громади відповідно до казначейського звіту за дев’ять місяців 2021 року забезпечено у сумі 205931,9 тисячі гривень. Надходження  без отриманих власних надходжень у натуральній формі відділів житлово-комунального господарства, освіти, культури та соціального захисту становлять 174102,2 тисячі гривень - 101,4 відсотка до планових показників  на відповідний період, в тому числі доходів загального фонду - 171600,0 тисячі гривень (101,7 відсотка) та спеціального фонду - 2502,2 тисячі гривень (83,4 відсотка).

   З інших питань порядку денного доповідав перший заступник селищного голови Федір Дерій. Загалом депутати розглянули 23 питання. У "Різному" підтримали депутатські звернення до центральних органів виконавчої влади, які ініціював Іван Павелко. У зверненнях йдеться про найболючіші проблеми сьогодення, що позначаються на рівні життя всього населення України і мешканців Шишацької громади зокрема.

   Про ці проблеми говорили і присутні на сесії депутати Полтавської обласної ради Валерій Капленко та Олексій Матюшенко.

   Також селищний голова Олександр Тутка , обласні та селищні депутати закликали жителів Шишаччини серйозно поставитися до вакцинації, аби убезпечити себе від наслідків Ковіду.

   Головний лікар Центру ПМСД, депутат селищної ради Олександр Іващенко наголосив, що ми упритул наблизилися до червоної зони, а щеплено на Шишаччині двома дозами вакцини лише 31 відсоток населення. Прикладом у сприянні кампанії з вакцинації можуть бути керівники таких підприємств, як агрофірма імені Довженка, Яреськівський цукровий завод, СТОВ "Воскобійники" та ТОВ "Федунка", які запросили бригаду медиків провести щеплення безпосередньо у їхніх колективах.

   Виїзні бригади Центру ПМСД постійно працюють за графіком у селах громади. У Шишацькій амбулаторії можна провакцинуватися щодня у будні з 8.30 до 18.00 години, у вихідні – з 8.30 до 16.00. Наявні усі дозволені до використання в Україні вакцини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь