A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Вічна слава воїну

Дата: 28.10.2021 12:22
Кількість переглядів: 523

Фото без опису

26 жовтня сумна звістка сколихнула Полтавщину. Виконуючи бойове завдання, вірний військовій присязі, внаслідок артилерійського обстрілу проросійськими найманцями українських позицій, загинув український воїн – майстер-сержант Георгій Журович Халіков. Його життя обірвалося біля Гранітного на Донеччині. Йому був 51 рік.

Про це повідомив Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Інтернетвидання та соціальні мережі зарясніли скорботними рядками і повідомленнями про полеглого воїна.

Георгій  Халіков – уродженець села Березіно на Одещині. Але його добре знають жителі Шишацької громади, де він мешкав і працював певний час. Зокрема Покровського, Воскобійницького і Великобузівського старостинських округів. Перебуваючи у зоні бойових дій упродовж останніх років, він постійно був на зв’язку не тільки з рідними, але й з друзями та знайомими з Шишаччини. Часто звертався до колективу старостинського округу – за інформацією, довідками, необхідною допомогою. Усі, хто спілкувався з Георгієм Журовичем – чи у робочих, чи у товариських моментах, згадують його як уважну, порядну, розумну і добру людину, чудового і цікавого співбесідника. У його думках і речі не було пустопорожніх слів, а у справах – невиважених дій.  

Щирими хорошими словами згадують Георгія не тільки односельці, але й побратими, люди, котрі знали його не у мирному житті.

«Дядя Жора був душою серед хлопців на передовій, - написав у Фейсбуці воєнкор Ігор Левенок. – Він був улюбленцем журналістів, бо перед камерою виглядав природно, як є, не говорив армійськими штампами. Він був дуже скромною і позитивною людиною… Набираю цей текст, а розум відмовляється вірити у слова. Протягом останнього року на війні дядя Жора служив із сином в одному підрозділі…».

Георгій Журович був героям багатьох новин з різних телеканалів. Він вважав, що про війну треба говорити обов’язково, щоб люди бачили, що відбувається на фронті. І ніколи не скаржився на обстріли позицій, лише запекло звинувачував територистів за те, що б’ють по мирних селах.

Усі, хто знав Георгія, говорять, що це велика втрата для побратимів і України. Справжній чоловік, батько і воїн… Це велика утрата і для Шишаччини.

Селищний голова Олександр Тутка, депутати та виконавчий комітет Шишацької селищної ради глибоко сумують з приводу смерті Халікова Георгія Журовича. Висловлюють щирі співчуття усім рідним воїна. Вічна слава Герою.

І хай живе серед нас пам'ять про нього, і хай у серці кожного відлунюють його слова: «Ми не повинні допустити, щоб нашу націю топтали. Ми пройдемо з перемогою Донбасом».

Пройдемо – обов’язково. І Георгій Халіков буде в це момент десь поряд…

У Георгія Журовича – троє синів, наймолодшому – 18-й рік. Саме за них воював батько. За їхнє життя у мирній і незалежній державі. Хай його мрія, за яку він віддав себе до останку, збудеться якнайшвидше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь