A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Коронавірус – на підйомі, вакцинація – на спаді

Дата: 06.10.2021 14:08
Кількість переглядів: 406

Фото без опису   Такі невтішні факти констатував головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги на нараді у селищного голови. Осінь – традиційна пора росту сезонних та загострення хронічних хвороб. Особливо нині нездужають діти.

На цьому фоні активізовується і коронавірус. Зараз у Шишацькій громаді – 32 жителі з активною формою КОВІД-19. Щодня з Центру ПМСД відправляють у відповідну лабораторію по 10-15 тестів ПЛР.

   На жаль, констатують медики, показники коронавірусної захворюваності зростають, а темпи вакцинації ідуть на спад. Нині щеплено 9192 жителі Шишацької громади, з них отримала обидві дози вакцини – 5131 особа. Медичні працівники первинної ланки провакциновані на 92 відсотки, вторинної  – до 80 відсотків.

Фото без опису   Раніше у закладах первинної медицини (у селищі та селах) вакцинували по 90 людей за день, а зараз хороший показник – 40-45 осіб. Бувають дні, коли на вакцинацію з'являються лише до півтора десятка жителів громади. Тож черги немає, наголошують медики, і наполегливо запрошують у робочі дні з 9 до 12 години у пункт вакцинації в Центрі ПМСД. Хоча вони вакцинують і після 12-ї, якщо у людини немає можливості з'явитися саме у ці години. Також виїзна бригада проводить щеплення у селах. Нині наявні вакцини – Пфайзер, Астразенека та Короновак.

   Доки коронавірус набирає обертів, є час підготуватися до близького піку поширення захворювання - захистити себе і свою родину вакцинацією. Не зволікайте!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь