ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Учасниці проєкту "Крила" успішно захистили свої бізнес-плани

Дата: 20.09.2021 14:37
Кількість переглядів: 696

Фото без опису   Цими днями п'ять жінок з Шишацької громади, фіналістки проєкту "Крила", представили свої бізнес-план на розгляд компетентного журі.

   Нагадаємо, "Крила" – це проєкт організації "Пакт", що діє в Україні за підтримки Уряду Канади та у співпраці з громадською організацією "Світло надії" й агропромхолдингом "Астарта-Київ". Проєкт розрахований на чотири роки і має задіяти у Полтавській області 700 учасниць. На Полтавщині він реалізовується лише у чотирьох громадах та обласному центрі.

   "Крила" – проєкт для жінок і про жінок. Спрямований на ту частину жіночої спільноти, що опинилася на професійному роздоріжжі. "Крила" мотивують, навчають, орієнтують, заохочують, підтримують учасниць, аби вони по завершенні проєкту мали тверду віру у власні сили і отримали чітке бачення ким бути далі.

   Спочатку учасниці проходять "Майстерню можливостей", де визначаються з власними проблемами і потребами, потім  - навчаються під час тренінгів, семінарів, професійних курсів, далі – або працевлаштовуються, або починають власну справу.

   Почати власну справу і отримати для цього грант від "Крил" у розмірі десяти тисяч гривень вирішили жительки Шишацької громади Вікторія Борова, Інна Ляшенко, Ріта Науменко, Ярина Подоляка та Наталія Слізко. Їхні бізнес-плани оцінювало компетентне журі у складі організаторів конкурсу. Серед членів журі – і селищний голова Олександр Тутка, а сам захід відбувся у приміщенні селищної ради. Наша громада вже не вперше приймає учасниць та керівників проєкту і всіляко підтримує подібні зустрічі. Адже самореалізація жителів Шишаччини, їхнє благополуччя – це складова добробуту усієї громади.

   Учасниці представили на розсуд журі бізнес-плани у різних професійних напрямках. Вікторія Борова з Великого Перевозу буде розвиватися як майстер манікюру та педикюру, маючи при цьому відповідну медичну освіту; яреськівчанка Інна Ляшенко пов'язала долю з харчовою галуззю, створюючи шедеври кондитерського мистецтва; Ріта Науменко з Баранівки разом з родиною планує розширювати власну справу з вирощування екологічно чистої полуниці; шишачанка Ярина Подоляка вдосконалюватиметься у пошитті та ремонті одягу і текстильних виробів; Наталія Слізко з Воронянщини мріє з сільського придорожнього магазину створити затишне кафе, що забезпечуватиме потреби і місцевих жителів, і туристів, які відвідують музей-заповідник Миколи Гоголя.

   Ідея кожної з учасниць – це перспективна пропозиція, яка або вже знайшла, або неодмінно знайде свою аудиторію. Про це спілкувалися жінки з членами журі, відповідаючи на запитання. І переконали усіх, що їхні наміри варті фінансової довіри. За одностайним рішенням усі бізнес-плани отримають грант від організаторів проєкту "Крила". Вітаємо учасниць і цього етапу проєкту, і всіх, хто взяв участь у "Крилах", отримавши неоціненний досвід, професійні знання і надійних друзів-партнерів.

   Голова громади Олександр Тутка, ознайомившись з бізнес-планами п'ятірки наших учасниць, відзначив відповідальність, наполегливість, талант, сміливість і працелюбність жінок. Адже кожна з них обрала нелегкий шлях у професійному самоствердженні. І кожна вже досягла певних успіхів у цьому, маючи чітке бачення свого майбутнього. Тож хай щастить жінкам на цьому шляху, а їхні перемоги стануть натхненням для інших. Адже з жовтня стартує черговий набір у проєкт "Крила". Місцева координатора проєкту, заступник генерального директора з соціальних питань агрофірми імені Довженка Наталія Хорольська щиро запрошує усіх бажаючих. Усю необхідну інформацію та допомогу з цього питання ви також можете отримати у старостинських округах і селищній раді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь