ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Учасниці проєкту "Крила" успішно захистили свої бізнес-плани

Дата: 20.09.2021 14:37
Кількість переглядів: 736

Фото без опису   Цими днями п'ять жінок з Шишацької громади, фіналістки проєкту "Крила", представили свої бізнес-план на розгляд компетентного журі.

   Нагадаємо, "Крила" – це проєкт організації "Пакт", що діє в Україні за підтримки Уряду Канади та у співпраці з громадською організацією "Світло надії" й агропромхолдингом "Астарта-Київ". Проєкт розрахований на чотири роки і має задіяти у Полтавській області 700 учасниць. На Полтавщині він реалізовується лише у чотирьох громадах та обласному центрі.

   "Крила" – проєкт для жінок і про жінок. Спрямований на ту частину жіночої спільноти, що опинилася на професійному роздоріжжі. "Крила" мотивують, навчають, орієнтують, заохочують, підтримують учасниць, аби вони по завершенні проєкту мали тверду віру у власні сили і отримали чітке бачення ким бути далі.

   Спочатку учасниці проходять "Майстерню можливостей", де визначаються з власними проблемами і потребами, потім  - навчаються під час тренінгів, семінарів, професійних курсів, далі – або працевлаштовуються, або починають власну справу.

   Почати власну справу і отримати для цього грант від "Крил" у розмірі десяти тисяч гривень вирішили жительки Шишацької громади Вікторія Борова, Інна Ляшенко, Ріта Науменко, Ярина Подоляка та Наталія Слізко. Їхні бізнес-плани оцінювало компетентне журі у складі організаторів конкурсу. Серед членів журі – і селищний голова Олександр Тутка, а сам захід відбувся у приміщенні селищної ради. Наша громада вже не вперше приймає учасниць та керівників проєкту і всіляко підтримує подібні зустрічі. Адже самореалізація жителів Шишаччини, їхнє благополуччя – це складова добробуту усієї громади.

   Учасниці представили на розсуд журі бізнес-плани у різних професійних напрямках. Вікторія Борова з Великого Перевозу буде розвиватися як майстер манікюру та педикюру, маючи при цьому відповідну медичну освіту; яреськівчанка Інна Ляшенко пов'язала долю з харчовою галуззю, створюючи шедеври кондитерського мистецтва; Ріта Науменко з Баранівки разом з родиною планує розширювати власну справу з вирощування екологічно чистої полуниці; шишачанка Ярина Подоляка вдосконалюватиметься у пошитті та ремонті одягу і текстильних виробів; Наталія Слізко з Воронянщини мріє з сільського придорожнього магазину створити затишне кафе, що забезпечуватиме потреби і місцевих жителів, і туристів, які відвідують музей-заповідник Миколи Гоголя.

   Ідея кожної з учасниць – це перспективна пропозиція, яка або вже знайшла, або неодмінно знайде свою аудиторію. Про це спілкувалися жінки з членами журі, відповідаючи на запитання. І переконали усіх, що їхні наміри варті фінансової довіри. За одностайним рішенням усі бізнес-плани отримають грант від організаторів проєкту "Крила". Вітаємо учасниць і цього етапу проєкту, і всіх, хто взяв участь у "Крилах", отримавши неоціненний досвід, професійні знання і надійних друзів-партнерів.

   Голова громади Олександр Тутка, ознайомившись з бізнес-планами п'ятірки наших учасниць, відзначив відповідальність, наполегливість, талант, сміливість і працелюбність жінок. Адже кожна з них обрала нелегкий шлях у професійному самоствердженні. І кожна вже досягла певних успіхів у цьому, маючи чітке бачення свого майбутнього. Тож хай щастить жінкам на цьому шляху, а їхні перемоги стануть натхненням для інших. Адже з жовтня стартує черговий набір у проєкт "Крила". Місцева координатора проєкту, заступник генерального директора з соціальних питань агрофірми імені Довженка Наталія Хорольська щиро запрошує усіх бажаючих. Усю необхідну інформацію та допомогу з цього питання ви також можете отримати у старостинських округах і селищній раді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь