A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У громаді відбувся семінар на тему е-лікарняних

Дата: 09.09.2021 16:21
Кількість переглядів: 835

Фото без опису   Із червня 2021 року в Україні запроваджена цільова модель формування та видачі електронних лікарняних.  Пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий листок непрацездатності, щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, необхідно буде вчасно повідомити роботодавця, а роботодавці в свою чергу бачитимуть необхідну інформацію про е-лікарняні в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

   Інформацію про сформований листок непрацездатності громадянин зможе перевірити в особистому кабінеті з використанням веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду (у пункті меню «Мої листки непрацездатності») та з використанням порталу «Дія».

   Враховуючи звернення роботодавців та медичного персоналу до 1 жовтня продовжено термін адаптаційного періоду перехідної моделі формування електронних листків.  Але медичні заклади Шишацької територіальної громади з серпня цього року вже включилися до цього процесу.

   Щоб освоїти цей електронний інструмент та уникнути помилок в Шишацькій ТГ 1 вересня 2021р. відбувся семінар з вивчення даного питання. На семінарі були присутні секретар селищної ради Лілія Титаренко, заступник селищного голови Світлана Воротинцева, бухгалтери установ та організацій які фінансуються з селищного бюджету, лікарі закладів охорони здоров’я територіальної громади.

   Представник фонду соціального страхування Ольга Крутько та Директор КНП «Шишацька ЛПЛ» Маргарита Хорольська надали розгорнуту інформацію щодо впровадження електронних листків непрацездатності.

Фото без опису    Сімейний лікар Анатолій Костенко  акцентував увагу на необхідності заключень декларацій із сімейними лікарями, що дасть можливість  оформити медичний висновок про тимчасову непрацездатність в електронній системі медичного закладу, відповідно в свою чергу пацієнт вчасно отримає матеріальне забезпечення за період втрати працездатності.

   З учасниками були обговорені проблемні питання щодо формування медичних висновків та електронних листків, а також шляхи їх вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь