A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

у Пришибі та Воскобійниках привітали земляків і гостей з іменинами рідного краю

Дата: 05.08.2021 16:04
Кількість переглядів: 893

Фото без опису   Минулої суботи у Пришибському старостинському округу відзначили День сіл, що входять до нього. Відкриваючи захід, староста Людмила Шабельник подякувала усім жителям за підтримку у благоустрої рідного краю, у добрих справах на його користь. Саме завдяки згуртованості людей, відзначила Людмила Олександрівна, вдалося стати переможцями чергового проекту, що передбачає залучення коштів з обласного бюджету, і продовжити облаштування території села. Як завжди, на-дійну підтримку у своїй роботі староста отримує від керівництва громади, постійних партнерів – агрофірми імені Довженка та Райз Північ, приватних підприємців та фермерських господарств, які допомагають як у вирішенні щоденних проблем, так і у влаштуванні святкових заходів.

   Людмила Шабельник разом із селищним головою Олександром Туткою, заступником директора виробничого підрозділу “Шишацька” Іваном Панасенком, ведучими заходу Наталією Подобною та Оксаною Талько привітали і вручили подарунки активістам села Анатолію Безручку й Олександру Книшу, учням місцевого навчально-виховного комплексу Анні Тимошенко,  Катерині Паламар, Богдану Михайляку, Валерії Талько, ансамблю “Червона калина” на чолі з Надією Пономаренко.

   Щирими пісенними виступами привітали артисти Шишацького селищного будинку культури численних ювілярів та шанованих жителів старостинського округу. Свої частку приязної уваги з нагоди Дня села отримали молоді родини - Михайло і Олена Пулеї, Ольга і Владислав Даніленки, Роман і Анна Петрови; сім’ї з поважним стажем: у 50 років - Анатолій Олександрович і Софія Дмитрівна Попови, 45 років - Григорій Іванович і Наталія Василівна Закладні, Юрій Олек-сійович і Галина Степанівна Виговські, 35 років - Олександр Григорович і Алла Андріївна Курочки, Іван Миколайович і Ірина Володимирівна Положії, Микола Володимирович і Світлана Іванівна Залоги, 30 років - Борис Романович і Наталія Михайлівна Дацькі, Павло Якович і Світлана Вікторівна Чмирі, 15 років - Олександр Петрович і Юлія Петрівна Оніпки. 10-річчя весілля відзначили Василь і Оксана Тимошенки, Роман і Таміла Чмирі, Михайло і Любов Грині, 5-річчя - Роман і Ірина Макарчуки, Володимир і Людмила Криворучки, Сергій і Альона Книші, Дмитро і Альона Павлії.

   У номінації наймолодшого жителя були відзначені Денис Петров, Віктор Корман, Матвій Яременко, Євгеній Криворучко, Катерина Макарчук, Каріна Огурцова. Найповажніші за віком – 99-річна Ганна Данилівна Піхота та 93-літній Іван Якович Криворучко.

   Усі присутні на святі дорослі мали можливість насолодитися виступами митців, взяти участь у безпрограшній лотереї, поласувати смачними напоями і наїдками, зокрема традиційним короваєм, а діти пригощалися безкоштовним морозивом і розважалися на батутах та гірках. Але головна мета довгожданого заходу – це безпосереднє спілкування людей одне з одним, перепочинок від безкінечних клопотів, єднання в одну велику і дружну родину. Що й відбулося суботнього дня у Пришибі. Душевно і щедро...

   А Воскобійники традиційно святкували День сіл старостинського округу на Іллю. Щорічно цей захід відбувається за найактивнішої фінансової участі місцевого сільгосптовариства “Воскобійники”, за особистої підтримки його генерального директора Валерія Капленка та очолюваного ним колективу. На одній сцені з відомими зірками шоу-бізу України виступають самодіяльні артисти Воскобійницького сільського будинку культури, вихованці дитячого садочка та школи. І їхнім виступам жителі округу ра-діють не менше, ніж таким приємним сюрпризам, як відомий гурт “ТІК”, народний улюбленець Сергій Піскун чи переможниця шоу “Х-фактор” Еліна Іващенко.

   Саме з виступів місцевих талантів та привітання селищного голови Олександра Тутки, старости Василя Рудя і розпочинається свято у Воскобійниках. Піснями і танцями збирають довкола глядачів артисти Шишацького та Бірківського будинків культури, воскобійничани Олександра Нос, Наталія Педченко, Олександра Вертелецька, Лідія Агаркова, Раїса Вертелецька, Ольга Рудь, Юлія Коробейник, Людмила Гриценко, Оксана Ляшенко, Валентина Лубенець, Андрій, Олександр та Любов Іванюти, Ніна Немченко; дитячий колектив “Шарм” Воскобійницького СБК – Аліна Сулим, Аліна Ситник, Олександра Коробейник, Аліса Козлова, Віка Кійко, Ілона Козлова, Ірена Мельник; вихованці дошкільного закладу – Маша Леонова, Нікіта Шинкарьов, Аміна Бендес, Ілля Рожка, Ангеліна Яременко, Антон Коробка, Катя Коробейник, Аня Тищенко, Ярослава Лагода.

   Їхні вітання – для найповажніших за віком Катерини Григорівни Юшко, Христини Іванівни Нос, Марії Петрівни Вертелецької, Марії Тимофіївни Волик, Софії Давидівни Пащенко, Олександри Іванівни Карпенко, Ганни Миколаївни Постернак і найюнніших жителів рідного краю – Матвія Ситника, Валерія Гармаша, Ілони Кубрак, Олександри Нерубенко, Даяни Коробки, Варвари Таран, для численних ювілярів і усіх земляків. Серед весільних ювілеїв відзначили на святі і рекордсменів шлюбу, мабуть, не тільки Воскобійницького округу, але й загалом Шишаччини – Григорія Микитовича та Ганну Юхимівну Вертелецьких, які прожили разом шість десятиліть! Поважну межу у 50 років перетнули Микола Юхимовим та Світлана Юріївна Бедіни. Срібне весілля відзначили  Василь та Оксана Дмищуки, Сергій та Лариса Безуглі.

   Крім головного спонсора свята Святого пророка Іллі у Воскобійниках – СТОВ “Воскобійники”, до організації Дня сіл цього старостинського округу долучилися також фермерські господарства Олега Капленка, Василя Лубенця, Володимира Копчі, Миколи Носа.

   День села у Воскобійниках – це завжди неповторне свято, що збирає на місцевому стадіоні численний люд з усіх-усюд і нагадує за зірковістю концертної програми, кіль-кістю і якістю розваг, а також самим духом  і суттю близький у часі і відстані Сорочинський ярмарок. І чекають його до того, і пам’ятають потому не менше…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь