A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Перемагали суперників і спеку

Дата: 01.07.2021 14:16
Кількість переглядів: 934

Фото без опису   Минулої суботи в Шишаках відбулася традиційна щорічна спартакіада, присвячена Дню молоді та Дню Конституції. Уперше вона проводилася територіально не в межах Шишацького району, а у межах Шишацької громади. І вперше в ній взяла участь команда Шишацького місцевого осередку Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" у складі Інни Білокіз, Юлії Шуляк, Галини Романко, Саміра Петрушенка, Анатолія Редька та Сергія Щербатюка. Анатолій і Самір продемонстрували вміння керувати своїм спецтранспортом у бігові на візках, де перемогли дружба і молодість. Представники команди також взяли участь у таких видах змагань, як кульова стрільба та шахи. У шахах Галина Романко посіла друге місце.

   Усього в спартакіаді було задіяно близько 200 учасників - спортсменів, суддів, організаторів. Взяли участь 13 команд - з Шишаків, Гоголевого, Жоржівки, Воскобійників, Великого Перевозу, Сагайдака, Покровського, Пришиба, Федунки, Яресьок, агрофірми імені Довженка, місцевого підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій та, яке уже згадувалося, Шишацького осередку Всеукраїнської організації інвалідів. Частина команд виступила лише в окремих видах змагань, частина забезпечила учасників за усіма видами, що, звичайно, вплинуло на загальнокомандний результат.

   Головний суддя спартакіади Ігор Попадич вишикував команди на селищному стадіоні, здав рапорт про готовність до змагань селищному голові Олександру Тутці.

Право підняти Державний прапор України та прапор Шишацької громади надали капітану Великоперевізької команди-переможця попередньої спартакіади, майстру спорту з гирьового спорту Сергію Бережному (тренер – майстер спорту Анатолій Ігнатьєв) і кандидату в майстри спорту з кульової стрільби, вихованці Шишацької дитячо-юнацької спортивної школи Катерині Самсоненко (наставник - заслужений тренер України Геннадій Чапала).

   Селищний голова Олександр Тутка привітав усіх присутніх з державними святами і побажав успіху учасникам спартакіади.

   Після напружених і видовищних спортивних баталій визначилися наступні трійки лідерів:

1. міні-футбол: на першому місці - агрофірма імені Довженка, на другому - футбольна команда з Федунки, на третьому - Великий Перевіз;

2. перетягування каната: золото у Федунки, срібло у Воскобійників, бронзу вибороли довженківці;

3. армрестлінг до 80 кілограмів: переможець - Микола Торяник, друге місце - Вячеслав Горбаненко, третє - Антон Гришко;

армрестлінг понад 80 кілограмів: перша сходинка п'єдесталу - Олександр Равлюк, друга - Євген Удод, третя - Роман Панов;

4. армліфтинг: на першому місці Дмитро Василенко, на другому - Сергій Бережний, на третьому - Андрій Селецький;

5. піднімання діжки: золото у Дмитра Василенка, срібло у Сергія Бережного; бронза у Миколи Гнатенка;

6. кульова стрільба: перший - Олег Пономарьов, другий - Ігор Білокінь, третій - Віталій Білаш;

7. підтягування на перекладині: найкращий - Вячеслав Горбаненко, далі - Андрій Селецький та Олександр Іллєйш;

8. біг на 100 метрів жінки: найспритніша Діана Мартусь, на другому і третьому місцях відповідно - Сніжана Пічкур, Анастасія Катанцева;

біг на 100 метрів чоловіки: золото - Артем Моцар, срібло - Роман Кац, бронза - Петро Баштовенко;

9. у шахах серед жінок перше місце посіла Наталія Караваєва, друге - Галина Романко, третє - Христина Шайдуллова;

у шахах серед чоловіків перемогу здобув Василь Молька, на другому місці - Сергій Драч, на третьому - Сергій Чоп;

10. у шашках серед жінок на першому місці - Алла Дерій, на другому - Христина Басюк, на третьому - Юлія Лизенко;

серед чоловііків у шашках перемога за Андрієм Лисоконем, срібло і бронзу відповідно вибороли Володимир Молька та Іван Нос.

   Загальнокомандне перше місце здобули (вже не вперше!) спортсмени з Великого Перевозу. На впевненому другому місці - команда Сагайдацького старостинського округу. На почесній третій сходинці п'єдесталу - Шишаки.

   На п'яти призерам наступали гідні суперники з Федунківського старостинського округу та агрофірми імені Довженка.  

  Незважаючи на різні можливості і результати, усі команди-учасниці достойні найщирішої подяки і поваги за згуртованість, ініціативність, бажання захистити спортивну честь рідного краю, уміння бути злагодженими і відповідальними у своїх діях. І особливо – за витривалість, оптимізм, енергію душі  і тіла, що перемагали надприродну спеку і багатогодинний марафон спартакіади.

   Разом зі спортсменами стійко переносили сонцемор і їхні віддані вболівальники, і артисти селищного будинку культури, які вітали шишацьку спільноту з Днем Конституції та Днем молоді. Упродовж змагань звучали знайомі голоси і милували око виступи улюблених виконавців, котрі неабияк підбадьорювали учасників спартакіади. 

   Розпочав урочисту програму духовий оркестр під керівництвом Василя Носика. Далі мистецьку естафету підтримав народний хор «Явір» (керівник - заслужений працівник культури України Валентина Луценко, солісти - Анна Голуб та Марина Мірошник, концертмейстер - Олексій Паламарчук), ансамбль «Дівчата» (керівник Наталія Коверда), солісти і ведучі заходу Тетяна Лоза та Наталія Коверда, Ірина Верещук, Ярослав Кулага, зразковий ансамбль танцю «Ритм» під керівництвом Інни Тємєрової.

   Захоплення присутніх викликав виступ вихованців секції дзюдо Шишацької дитячо-юнацької спортивної школи, тренер – Сергій Пирогов.

   Завершилося мистецько-спортивне дійство після другої години дня. Переможці та призери спартакіади відзначені грамотами Шишацької селищної ради і грошовими нагородами.

   Керівництво Шишацької громади, організатори змагань вдячні всім, хто цей спекотний червневий день присвятив корисному дозвіллю, хто підтримав учасників заходу, хто професійно чи як ентузіаст вкладає душу у нашу перспективну молодь, власним прикладом надихає розвиватися, вдосконалюватися, досягати вагомого результату у різноманітних спортивних напрямках. Успіху і наснаги усім для майбутніх зустрічей і перемог!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь