A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

З прийдешніми святами – Днем Конституції та Днем молоді!

Дата: 25.06.2021 15:52
Кількість переглядів: 923

Дорогі жителі Шишаччини, шановні земляки!

Щиро вітаю вас з прийдешніми святами – Днем Конституції та Днем молоді!

Фото без опису   Цього року наша держава відзначає два важливі ювілеї – 25-річчя Основного Закону України та 30-річчя її незалежності. Сподіваюся, це буде гарним знаком для нашого суспільного життя. Економічно-політичні зміни, реформи, попри складні моменти, мають своє логічне і не залежне від наших бажань зерно. І врешті-решт, це зерно проросте, дасть потрібні сходи для стабільності і розвитку нашої держави. Саме цього зичу  рідній Шишацькій громаді як частині великої української родини: миру, бо без нього не можливі ніякі позитивні зміни,  надійного фундаменту для значних зрушень в усіх сферах життя і виправданих сподівань.

   І ці зрушення відбуваються, і сподівання збуваються, коли кожен з нас на робочому місці, у своїй сім’ї, виховуючи наступні покоління, демонструє ту професійну поведінку, ту громадянську і людську позицію, якої очікує від інших. Саме про це – наша Конституція: про права і обов’язки одночасно.

   У переддень важливого державного свята відзначу кілька моментів, на котрих зараз акцентована увага у нашій громаді. Це дороги, медицина, освіта. Тут з приємного виокремлю: ремонт дороги Шишаки – Яреськи, завершення будівництва сімейної амбулаторії у Михайликах та капітальний ремонт опорної школи в Шишаках. В усьому є свої проблеми, тривалі перемовини й узгодження, але, врешті-решт, результат буде досягнуто.

   На останній сесії депутати спрямували ще два мільйони гривень на згадану автодорогу (усього вже виділено з селищного бюджету чотири мільйони). Ще один мільйон зі свого обласного депутатського фонду передає Валерій Капленко. Ремонт важливого з’єднання двох великих населених пунктів нашої громади розпочато.

Маємо нову амбулаторію в Михайликах. Її будівництво змістилося у часі через різні об’єктивні обставини. Але нині залишилася справа за підписанням договору на електропостачання й умеблюванням, і сучасне приміщення прийматиме відвідувачів. Будується Центр соціальних послуг у Чернишівці.

   Триває ремонт опорної Шишацької школи, на що теж на останній сесії спрямовано додаткові два мільйони. Теж складний процес – зокрема через задіяні кошти Світового банку, котрі надходять нерегулярними траншами. Хоча ці роботи відбуваються під керівництвом відповідного обласного Департаменту, однак тримаємо постійний зв’язок і з представниками обласних державних структур, і з підрядниками, і з технаглядом. Оновлення харчоблоку завершено. На черзі – вкластися у терміни з ремонтом приміщення початкової школи.  

   Крім поточних справ у життєзабезпеченні громади, є й процеси, які вимагають значних і консолідованих зусиль всіх органів самоврядування. Регулярно зустрічаємося з головами громад, представниками міністерств, узгоджуємо і відстоюємо власні позиції перед Урядом. У липні запланована зустріч з Президентом і Головою Верховної Ради. А цього місяця відбулося засідання Правління та Ради Всеукраїнської Асоціації ОТГ. Зараз головне – зберегти наповнення місцевих бюджетів, щоб мати можливість утримувати всю інфраструктуру, виконувати делеговані державою повноваження. Боремося за податок з доходів фізичних осіб, за ос-вітню субвенцію, за кошти на сільську медицину. Вносимо свої зауваження до запланованих змін до Конституції, які мають завершити децентралізацію. Ці зміни повинні визначити нарешті сенс існування районних рад: або їх не буде взагалі, або для них треба передбачити відповідальність за щось і відповідний фінансовий ресурс.

   Зараз громади – активний гравець на державному полі. Ми – повноцінний суб’єкт державотворення. Головне – щоб ми не перетворилися на об’єкт з  обов’язками і без можливостей. Адже не секрет, що нині чимало громад не в силі забезпечити своє існування. Зокрема в одній з південних областей, як прозвучало на засіданні Правління та Ради Асоціації ОТГ, з майже 60 громад спроможність показують менше десяти…

   На щастя, Полтавщина у цьому питанні – на хорошому рівні. Але проблем, звичайно, у нас не менше. Тому, шановні земляки, єднаймося, гуртуймося, працюймо! І хай нам щастить в усіх напрямках розвитку рідної Шишаччини!

Шишацький селищний голова Олександр ТУТКА.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь