A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Великий Перевіз відзначив іменини старостинського округу

Дата: 25.06.2021 14:53
Кількість переглядів: 2137

   А саме День сіл Великий Перевіз, Пелагеївка, Самари і Першотраневе.

   Традиційно святкування відбулося на Зелену неділю.

   З Трійцею та Днем медичного працівника жителів округу привітали староста Галина Кононенко, голова Шишацької громади Олександр Тутка, директор виробничого підрозділу “Шишацька” агрофірми імені Довженка Віктор Микитченко.

   Для старости, як керівника округу, свято - це нагода підсумувати роботу, проведену спільно з його жителями. У цій щоденній роботі є надійна підтримка і вагома частка багатьох людей. Галина Миколаївна висловила вдячність за відповідальну співпрацю і взаємодію селищному голові Олександру Тутці, виконавчому комітету селищної ради, керівнику Любові Титаренко та працівникам відділу культури і туризму селищної ради, директору Петру Корсуну та робітникам комунального підприємства “Техкомунбуд”, управлінню житлово-комунального господарства на чолі з Дмитром Петренком, генеральному директору агрофірми імені Довженка Сергію Жиліну, керівникам та працівникам агрофірми, Віктору Микитченку, Миколі Фесенку, представництву агроформування “Райз Північ”, приватним підприємцям Олександру Яворовському та Лідії Бережній.

   Староста подякувала всім жителям, котрі працюють на благо сіл округу щоденно і створюють свято у День села. Адже над тим, щоб довгожданий празник у селі був цікавим, неординарним, щирим і душевним, потрудилося чимало людей. Зокрема колектив дитячого садочка на чолі з Оленою Гончаренко організував і представив односельцям та гостям свята різножанрову і об’ємну виставку творчих доробків земляків. А талантів у Великоперевізькому округу вистачає. Неймовірні вишивки у Н.Я. Бережної, Т.М. Кашуби, Л.В. Король, Г.Я. Король, Т.Б. Гребінник, Г.І. Пальчик, Н.Ф. Павлик, Г.П. Пугач, Л.О. Бережної, М.П. Кухаренко; оригінальні вироби з очерету та кукурудзи у Н.О. Рудик, поробки з бісеру - у О.Ю. Дерій і Н.М. Кожевник, в’язані речі - у Н.В. Кирій, ляльки – Т.М. Сигляник, прикраси-обручі - - В.В. Борової.

   Бібліотекар Наталія Сукач підготувала ретровиставку фотографій з життя рідного краю.

   Владислав Самохатка забезпечив свято його головним символом - смачним і запашним короваєм.

   Активну участь у підготовці до свята, як завжди, взяв дорослий і дитячий колектив місцевої школи на чолі з Юлією Радченко.

   Великі слова вдячності Галина Кононенко адресувала  керівнику культурного осередку села Наталії Федько, її колегам, а також працівникам старостату, благоустрійнику Юрію Кравченку.

   Великий Перевіз - не тільки мистецький, але й спортивний край, край чудового зимового та літнього відпочинку. За будь-якої погоди, у будь-яку пору року місцеві активісти, ветерани спорту ініціюють і створюють умови для того, аби жителі округу могли корисно провести дозвілля: на футбольному чи хокейному полі, на узбережжі ставка чи Псла, що виглядає у Великому Перевозі як куточок природного парку.

   Саме ці люди - котрі дбають про власний добробут і добробут рідного краю, завжди відгукуються на корисні ідеї, готові попрацювати для загального блага, -  найперша підтримка керівниці округу і рушійна сила усіх хороших змін.

   Мистецькі вітання – пісенні, танцювальні, ліричні і гумористичні - усім присутнім на святі дарували: великоперевізький ансамбль “Горицвіт” у складі Ольги Кононенко, Ольги Рудик, Наталії Павлик, Ольги Мольки, Антоніни Клименко, Галини Кононенко, Світлани Сулименко, Наталії Федько та Наталії Берези; Павло Пугач, Антоніна Міненко, Тетяна Лоза, Наталія Коверда, ансамбль “Дівчата” Шишацького селищного будинку культури, танцювальний колектив “Каблучок” під керівництвом Альбіни Бережної, Юлія Вовк, Яринка Онищенко, Сергій Кирій та Юрій Кононенко, Тетяна Гребінник, колоритний ансамбль «Підошви» у складі Ольги Жилін, Наталії Федько, Людмили та Юлії Королів, Віри Книш.

   Щирі вітання та подарунки отримали традиційні номінанти Дня села: найменші та найстарші жителі, подружні пари, ювіляри різних поколінь. Щедрим цьогорічне свято стало на золоте весілля, його відзначають сім родин: Сергій Михайлович та Ніна Гнатівна Троні, Степан Антонович і Галина Павлівна Пугачі, Іван Васильович і Ольга Арсенівна Фариги, Василь Михайлович і Лідія Іванівна Федьки, Михайло Григорович і Галина Яківна Кудрі, Володимир Павлович і Лідія Миколаївна Дерії, Володимир Кузьмич і Валентина Василівна Дерії.

   Залишається побажати великоперевізцям, щоби тут щороку створювалося не менше сімей, ніж далекого 1971 року. Щоби народжувалося у родинах як мінімум двійко, а то й більше діток. Щоб жило село у любові, дитячому сміхові, зустрічало неповторні ранки й вечори на оспіваних кручах ще багато-багато літ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь