A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У Шишацькій лікарні удосконалили провізорне відділення устаткуванням централізованої подачі кисню

Дата: 26.04.2021 13:24
Кількість переглядів: 519

Фото без опису   Палати терапевтичного (а нині провізорного) відділення, що відповідає за лікування пацієнтів з тяжкими пневмоніями, серед яких і викликані коронавірусною інфекцією, обладнали точками доступу до централізованої подачі кисню. До цього тут були лише дві такі точки, ще шість – в реанімації. Пацієнти у провізорному відділенні користувалися кисневими концентраторами.

   Тепер вони будуть незалежні від них, матимуть більше можливостей і вільного доступу до життєво необхідного газу, що допомагає ураженим легеням. Полегшиться і робота лікарів та загалом медичних працівників відділення. Нині тут до двох існуючих додалося десять виходів-підключень до системи подачі кисню.

   Усі точки доступу під’єднані до кисневої рампи з балонами, яку теж збільшили, щоб вона могла обслуговувати систему. Перед цим лікарня закупила додаткові балони, які практично щодня заправляє киснем у Полтаві.

   Наступна проблема, яку необхідно вирішити, – це заміна спецтранспорту, що доставляє балони з киснем, адже він уже застарілий. Придбання нового авто бере на себе селищна рада як засновник комунального некомерційного підприємства «Шишацька лікарня планового лікування».

   Селищний голова Олександр Тутка, директор лікарні Маргарита Хорольська вдячні за фінансову підтримку закладу і дієву співпрацю представникам агроформувань, які погодилися взяти дольову участь у киснезабезпеченні провізорного відділення. Благодійна допомога партнерів дозволила заощадити час і спростила виконання необхідних робіт. Організацій, що мають відповідні дозволи для проведення цих робіт, в Україні одна-дві, черга до них триває по півроку - рік. Тому так важливо було спільними зусиллями органу місцевого самоврядування і спонсорів, швидко відреагувавши на потребу, залучити організацію-виконавця до обслуговування саме Шишацької лікарні.

   Попередньо товариство “Федунка” оплатило проект на виконання робіт, а представник цього соціально відповідального господарства Сергій Чоп всіляко сприяв закладу у підготовці та опікувався реалізацією робіт.

   Не вагаючись підтримали заклад, а відповідно і жителів громади, які користуються його послугами, керівники ТОВ «Федунка», СТОВ «Воскобійники», ФГ «Ромашка», ПСП «Нива», ТОВ «Агрофірма імені Довженка» Анатолій Костенко, Валерій Капленко, Олексій Кругляк, Андрій Цьова, Сергій Жилін.

   Це черговий приклад взаєморозуміння і відповідальності за долю людей, котрий об’єднує всіх навколо важливої справи і має конкретний результат. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь