A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Підпалюємо сухостій – створюємо небезпеку для власного життя і здоров’я

Дата: 16.04.2021 11:28
Кількість переглядів: 747

Фото без опису   Про це вже неодноразово йшлося у попередженнях-інформаціях рятувальників, різних відповідальних органів і служб. Однак щойно прийшло перше весняне тепло – як жителі Шишацької громади приступили для генерального прибирання територій і найлегший спосіб для декого – це підпалити минулорічний бур’ян. У повітрі висить сморід, яким має дихати усе живе навколо, а,здавалося б, невинне вогнище несподівано переростає у полум’яного змія, що швидко виходить з-під контролю  свого горе-господаря, наближаючи небезпеку до людських помешкань чи лісових угідь.

   З початку цього року, станом на 13 квітня, на території Шишацької громади зареєстровано 11 пожеж. Щастя, що все обійшлося без травмування та загибелі людей.  Пожежі приборкують спільними зусиллями рятувальники 3 державного пожежно-рятувального посту 1 державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Полтавській області та Місцевої пожежної охорони Шишацької селищної ради.

   У квітні рятувальники ліквідували чотири пожежі на площі близько 8,3 гектара. Причина загорань - необережне поводження з вогнем або підпал.

   11 квітня з 13.00 до 16.15 горіла суха рослинність біля житлових будинків у селі Першотравневому.  Щойно рятувальники впоралися з однією бідою, як довелося з о пів на шосту до восьмої години вечора приборкувати вогонь у Харенках, теж біля будинків та ферми палахкотіла трава. А наступного дня – знову дві пожежі поспіль. Годину післяобідньої пори ліквідовували загорання сухої трави та очерету в балці у Харенках, а з 20.20 до майже одинадцятої години вечора рятували від пожежі кладовище у Ковалівці. Напружені дві доби припали на чергування водіїв та пожежних Місцевої пожежної  охорони Шишацької селищної ради у Михайликах Євгенія Ярещенка, Григорія Кальнобродського, Руслана Жаботинського, Сергія Рудька та заступника начальника Шишацької МПО Сергія Гурина.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь