A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

«Червоний» рівень – це посилення карантинних обмежень

Дата: 14.04.2021 20:27
Кількість переглядів: 1957

Фото без опису   Сьогодні у Шишацькій селищній раді відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, викликане уведенням «червоної» зони на території усієї Полтавської області та погіршенням епідеміологічної ситуації у самій Шишацькій ОТГ.

   Члени комісії під головуванням першого заступника селищного голови Федора Дерія заслухали керівника Шишацької лікарні планового лікування Маргариту Хорольську, завідуючу Шишацькою амбулаторією загальної практики сімейної медицини Наталію Омеляненко, начальника відділу освіти Наталію Караваєву, завідувача сектора з питань цивільного захисту та надзвичайних ситуацій виконавчого апарату селищної ради Віталія Цапа.

   Обговоривши факти, озвучені у виступах, та беручи до уваги рішення Державної та регіональної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 квітня 2021 року, комісія Шишацької ОТГ вирішила з 15 квітня 2021 року на території громади застосувати обмежувальні протиепідемічні заходи «червоного» рівня:

- заборонити роботу кафе, барів тощо (крім обслуговування з доставкою чи на винос);

- заборонити роботу розважальних закладів, фітнес-центрів тощо та проведення будь-яких масових заходів;

- заборонити діяльність суб’єктів господарювання, крім роботи банківських установ та торгівлі товарами першої необхідності – продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, ветпрепаратами, кормами, насінням тощо;

- заборонити перебування на територіях загального користування без одягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають  ніс  та рот.

   Також вирішено продовжити дистанційне навчання у школах. Захворюваність учнів за останні дні становила 47, 53, 57 осіб. Дитсадки продовжують функціонувати, хоча їхня відвідуваність залишається низькою – на сьогодні це 128 дітей з 441 за списком.

   Медики продовжують бити на сполох, бо погіршується ситуація з ліжкомісцями у інфекційних відділеннях лікарень, що приймають жителів нашої громади, - Миргороді, Полтаві, Диканьці. І справа не тільки у кількості випадків інфікування КОВІД-19, а й – найсумніше – швидкому розвиткові хвороби. Якщо раніше це був тиждень-два, то нині рахунок іде на дні. Сьогодні у людини просто з’являється нежить, а вже за день-два виявляється пневмонія з великою часткою ураження легенів і їй потрібен кисень та стаціонар, або й реанімація. Тому маємо таке навантаження на лікарні та медиків і тому так важливо зупинити цей процес, дотримуючись протиепідемічних заходів «червоного» рівня.

   Нині сімейні лікарі приймають від 30 до 70 пацієнтів на день, працюють до шостої вечора й пізніше. Не менш напружена ситуація і в провізорному відділенні Шишацької лікарні планового лікування.

   На сьогодні провакциновано від КОВІД-19 близько 50 відсотків медичних працівників Шишаччини, а також частина жителів громади віком 80 років плюс та людей з хронічними захворюваннями.  Усього 200 осіб.

   Кожен з нас нині залишається у зоні ризику – бо вірус прогресує у розвиткові і темпах поширення. Однак зберігаємо спокій, мислимо оптимістично і дбаємо про безпеку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь