ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Навчалися старости та діловоди Шишацької громади

Дата: 02.04.2021 11:42
Кількість переглядів: 868

 Фото без описуВідповідно до рішення виконкому Шишацької  селищної ради від 22.01.2021 року «Про вчинення нотаріальних дій старостами старостинських округів селищної ради»,  ст. 37 Закону України «Про нотаріат» на посадових осіб органів місцевого самоврядування покладено обов’язок щодо вчинення цілої низки нотаріальних дій у сільських населених пунктах.Фото без опису

   Украй важливим є грамотне юридичне оформлення документів, тому що  наступна правильність вчинення нотаріальної дії нотаріусом залежить від професійного рівня оформлення заповіту, довіреності чи довідок у старостинських округах. Також для людей значно зручніше отримати ту чи іншу послугу у своїх населених пунктах, ніж їхати до центру громади.

   Саме тому, за ініціативи селищного голови Олександра Тутки, заступника селищного голови Наталії Коротич, на семінар-навчання зібралися старости та діловоди старостинських округів Шишацької селищної ради, державний нотаріус  Роза Асанова та начальник управління надання адміністративних послуг апарату виконкому Шишацької селищної ради Валентина Дерій.

   Під час семінару розглянуто та обговорено практичні і методичні рекомендації, відповідну нормативну базу з цього питання, зразки найбільш поширених та затребуваних у сільській місцевості нотаріальних документів.

  Семінар мав на меті надати професійну допомогу старостам при роботі з документами, які оформляються посадовими особами органів місцевого самоврядування у  сільській місцевості, задля зменшення кількості відмов у вчиненні нотаріальної дії, подальших судових розглядів, полегшити та поліпшити роботу усієї системи органів нотаріату і посадових осіб.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь