A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Служба зайнятості – роботодавцям!

Дата: 25.03.2021 13:42
Кількість переглядів: 346

Фото без опису   Надання послуг роботодавцям – один з пріоритетних напрямків діяльності Державної служби зайнятості.

  Роботодавці впроваджують господарську діяльність, створюють чи зберігають робочі місця, заробляють самі та надають таку можливість своїм працівникам, сплачують податки в державний бюджет і розвивають економіку.

   Коронакриза, адміністративна реформа внесли свої корективи в життєві плани українців, в економіку країни і як наслідок, у ситуацію з безробіттям. Фахівці служби зайнятості підбирають для безробітних підходящі вакансії і під час дії карантину.

    Роботодавці Громади, які бажають збільшити штат можуть звернутися до Шишацької районної філії Полтавського обласного центру зайнятості у пошуку співробітників. Сьогодні на обліку у районній філії перебуває  652  особи, які мають статус безробітного. Це кваліфіковані робітники з інструментом, працівники сфери торгівлі і послуг, робітники з обслуговування і експлуатації устаткування, некваліфіковані працівники, також є професіонали: бухгалтери, економісти, юристи, інженери, вчителі.    В основному це особи зі стажем роботи, але є і молодь, яка шукає роботу вперше після закінчення навчального закладу.

 

   Важливо, що фахівці філії направляють на подані вакансії осіб, які відповідають вимогам, після узгодження кандидатури з роботодавцем.

 

    Служба зайнятості пропонує роботодавцям широкий спектр безоплатних послуг, серед яких особливої уваги заслуговують: рекрутинг, професійне навчання працівників, інформаційно-консультаційні послуги, надання роботодавцям, які працевлаштовують громадян, зазначених у частині першій статті 14 Закону України «Про зайнятість населення», компенсації єдиного соціального внеску відповідно до статті 26,27 Закону України «Про зайнятість населення».

 

   Пам’ятайте: працюючий, який не оформлений на роботу відповідно до вимог чинного законодавства, позбавляється права на основну та додаткову відпустки, оплату лікарняних, отримання допомоги у разі нещасного випадку на виробництві, гарантії за колективним договором, отримання допомоги по безробіттю залежно від страхового стажу. Через несплату єдиного соціального внеску і податків такий працівник втрачає страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії, яку призначають тільки від офіційно нарахованої суми заробітної плати.

 

  Державна служба зайнятості на своєму сайті https://www.dcz.gov.ua/ надає роботодавцям можливість самообслуговування та швидкого пошуку необхідної інформації з питань зайнятості. Он-лайн-сервіс «Електронний кабінет роботодавця», розміщений на сайті, дозволяє дистанційно:

  • подавати звітність до центру зайнятості;
  • створювати оголошення про наявні вакансії;
  • переглядати стан укомплектування заявлених вакансій;
  • здійснювати самостійно пошук актуальних резюме шукачів роботи та інше.

  Для зручності своїх клієнтів, служба зайнятості представлена також в найпопулярніший на сьогодні соціальній мережі Facebook. До речі, на сторінці районної філії та Полтавського обласного центру зайнятості у Facebook можна ознайомитись з новинами обласної служби та отримати цікаву інформацію.

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями https://pol.dcz.gov.ua/ та https://www.facebook.com/profile.php?id=100012177641919/

 

Інформація підготовлена Шишацькою районною філією

Полтавського обласного центру зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь