A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Запроваджуємо додаткові протиепідемічні заходи та посилюємо контроль

Дата: 23.03.2021 18:45
Кількість переглядів: 1786

Фото без опису   Таке рішення прийнято вчора на засіданні Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Шишацької об'єднаної територіальної громади.

   З 23 березня й до 3 квітня цього року, через різке погіршення епідемічної ситуації на території нашої громади, заборонено:

- відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів дошкільної освіти;

- приймання відвідувачів у закладах культури та проведення культурних масових заходів (розважальних, соціальних, рекламних й інших);

- проведення занять гуртків закладів позашкільної освіти.

   Станом на день проведення засідання Комісії у загальноосвітніх навчальних закладах Шишацької громади були відсутні 517 учнів. Це третина усіх школярів. Тому було прийнято відповідне рішення про карантинне закриття шкіл.

   Крім цього, посилюється контроль за виконанням протиепідемічних вимог підприємцями – юридичними та фізичними особами, підприємствами, установами, організаціями тощо.

   Суб’єкти господарювання, незалежно від форми власності, діяльність яких пов’язана з прийомом та обслуговуванням населення, повинні суворо дотримуватися карантинних обмежень. Представники Держпродспоживслужби, правоохоронних органів та селищної ради проводили і проводитимуть постійні перевірки. У разі виявлення порушень карантинні обмеження будуть посилені.

   Ситуація нині погіршується швидкими темпами. Це підтвердили під час своїх виступів на засіданні Комісії керівники медичної галузі нашої громади – директор Шишацької лікарні планового лікування Маргарита Хорольська та головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Іващенко.

   Серед 46 хворих, що лікуються у стаціонарі лікарні, у провізорному відділенні перебувають 16 пацієнтів з пневмонією, ще четверо – у реанімації. Усім потрібна киснева підтримка. Витрати кисню великі. За минулі вихідні використали 18 балонів. На жаль, і вік хворих з тяжкою пневмонією, спричиненою коронавірусною інфекцією, значно помолодшав. Цими днями до стаціонару поступила пацієнтка 22 років, а немовля та дворічна дитина відправлені на Полтаву.

   Подібні сумні факти щодо розширення вікових категорій та зростання кількості пацієнтів з коронавірусною інфекцією навів і головлікар Центру ПМСД Олександр Іващенко. При цьому він зазначив, що й сам вірус змінився. Хвороба розвивається значно швидшими темпами, скоротився її інкубаційний період і характерні раніше ознаки, наприклад, втрата смаку і нюху, вже не актуальні.  Зараз це – нежить, нудота, можлива діарея.

   Нині медзаклади нашої громади отримали нові швидкі тести на антигени. Протестуватися може кожен, хто має  найменші ознаки захворювання. Щодо вакцинації – мобільна бригада проходить відповідне навчання. Після отримання сертифіката й вакцини приступить до роботи. Скільки буде виділено вакцин для жителів Шишацької ОТГ – поки що невідомо.

   Закликаємо усіх поставитися до протиепідемічних вимог максимально серйозно! Допоможіть самі собі і медикам у такий складний час!  Елементарна обережність – носіння маски, дезінфекція і соціальна дистанція - можуть врятувати вам життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь