A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

У Шишацької ДЮСШ – новий директор

Дата: 20.03.2021 08:36
Кількість переглядів: 1330

    Передували призначенню Ігоря Попадича на цю посаду зустрічі селищного голови Олександра Тутки, начальника відділу освіти Шишацької селищної ради Наталії Караваєвої з колективом дитячої юнацько-спортивної школи. Керівник громади наголосив, що усіляко сприятиме розвиткові закладу, однак наполягає на ініціативності та відповідальності самих тренерів. Адже їм у першу чергу видніше, як активізувати роботу спортшколи, щоб був результат не на папері, а у призах, кубках, званнях і дитячій зацікавленості. І розвивати треба всі напрямки.

   На думку Олександра Івановича, крім участі у професійних змаганнях і здобуття особистих кваліфікацій і перемог, важливо не залишати поза увагою і масовість спортивних заходів. Проводити місцеві спартакіади, де б мали можливість проявити себе якомога більше учасників.

   У свою чергу тренери висловили занепокоєння тим, що нині зацікавити молодь спортом украй важко. Практично ніхто з дітей самостійно такого рішення не приймає, не має бажання бути спортсменом. Над цим треба працювати дорослим – як учителям ДЮСШ, так і батькам. Вільний час дітей присвячується або гаджетам, або навчанню і заняттям з репетиторами. Саме останньому батьки приділяють увагу, бо це важливо для майбутньої професії і працевлаштування дитини. А от про те, як важливо дитині мати належний фізичний розвиток, бути дисциплінованою, організованою, зібраною, відчути сіль і смак власних перемог, про це батьки чомусь забувають.

   Нагадати про це і батькам, і дітям покликаний такий заклад, як дитячо-юнацька спортивна школа. Її завдання, як наголошують тренери, у кількох "З": знайти талант, зацікавити, зберегти і не заважати.

   Тепер над цим завданням працюватиме і новий директор Шишацької ДЮСШ. Ігор Попадич має відповідну освіту, свого часу отримав спеціальність тренера-викладача у Київському інституті фізичної культури та спорту; досвід роботи – працював головним спеціалістом у відділі райдержадміністрації, що курував спорт; і власне спортивне минуле – був вихованцем футбольної секції.
   Хоча директор – це не тренер. Основне завдання Ігоря Івановича – організація роботи закладу, ведення звітної документації, забезпечення участі юних спортсменів у змаганнях різних рівнів.

   Нині у ДЮСШ працюють шість тренерів у штаті  і шість – за сумісництвом. Діють секції з футболу (тренери Анатолій Шарлай, Олександр Жаботинський, Сергій Шарлай та Михайло Святина), баскетболу (Михайло та Олена Батьковські, Іван Безик), з гирьового спорту (Анатолій Ігнатьєв), кульової стрільби (Геннадій Чапала, Олег Пономарьов), греко-римської боротьби (Олексій Стешенко) та дзюдо (Сергій Пирогов). Загалом у секціях нараховується близько 250 дітей.

   За підсумками минулого року Шишацька ДЮСШ посіла сьоме місце серед 13 спортшкіл області. Основну суму балів (за результатами участі юних спортсменів в обласних та всеукраїнських змаганнях) у скарбничку школи принесли стрільці. Ще додали рейтингу балів гирьовики.

   Інші види спорту, з об'єктивних причин, у 2020 році таким чином себе не проявили. Зокрема й через пандемію коронавірусу, що загальмувала проведення чемпіонатів з масових видів спорту.

   Цього року, говорить директор закладу, якщо дозволять обставини, вихованці Шишацької ДЮСШ будуть брати участь в усіх місцевих та обласних змаганнях. І вже беруть доволі успішно, про що свідчать їхні перемоги й призові місця. Рік стартував вдало. І завершиться добре, планує Ігор Попадич, якщо заклад у загальнообласному рейтингу підніметься на кілька сходинок вище.   

   Минулої суботи тренер з дзюдо Сергій Пирогов провів для батьків своїх вихованців відкритий урок. На уроці побували селищний голова Олександр Тутка і начальник відділу освіти Наталія Караваєва. Переконалися не тільки у справжньому захопленні дітей боротьбою, але і в їхніх уже здобутих навичках та знаннях. Є бажання дітей тренуватися,  є наставник для цього, є підтримка батьків. Не вистачає лише одного – простору для занять.

   Після уроку Наталія Караваєва та директор ДЮСШ Ігор Попадич подякували дітям за наполегливість у занятті спортом та відзначили їхні виступи грамотами.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь