A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Асоціація захищає інтереси громад, а значить — кожного жителя ОТГ

Дата: 04.02.2021 08:05
Кількість переглядів: 369

Фото без опису   Напередодні селищний голова Олександр Тутка як керівник Полтавського регіонального відділення Асоціації об’єднаних територіальних громад взяв участь у засіданні правління в Києві. Керівники громад обговорили звіт про діяльність Асоціації за минулий рік, затвердили плани та бюджет організації на 2021 рік. Перспективою найближчої співпраці поділилися міжнародні партнери об’єднаних територіальних громад – Програми SKL International, DOBRE та DECIDE.

   Серед важливого керівники громад проаналізували найактуальніші проблеми сьогодення: підняття тарифів на житлово-комунальні тарифи, що сколихнуло населення України; нововведення законодавста, зокрема щодо старост; прогалини в адмінреформі, які лягають на плечі органів місцевого самоврядування.

   За підсумками засідання спрямовано лист прем'єр-міністру України Денису Шмигалю, де Асоціація висловлює категоричний протест проти ситуації з тарифами, вимагаючи створити робочу групу за участі представників територіальних громад та Всеукраїнської Асоціації ОТГ.

   Також Асоціація напрацювала ключові пропозиції до Бюджетної декларації на 2022-2024 роки в частині бюджетів територіальних громад. Асоціація виступає за:

- збільшення до 80 відсотків зарахування ПДФО до доходів загального фонду місцевих бюджетів, оскільки обсяг повноважень щороку збільшується, а відсоток ПДФО залишається на рівні старту децентралізації;

- передбачення додаткової дотації місцевим бюджетам на освіту та медицину;

- відновлення проведення індексації нормативної грошової оцінки землі та встановлення коефіцієнту індексації на рівні реального індексу інфляції;

- зарахування до бюджетів громад акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального;

- а також низку інших ініціатив щодо справедливого розподілу повноважень і доходів між державою і громадами.

   Нині проблеми в усіх громад однакові, а це значить, що й вирішувати їх потрібно спільно. Успішні разом! – не просто гасло Асоціації, а напрямок її щоденної роботи, за якою – доля кожного жителя ОТГ.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь