A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

6800 гривень штрафу – за продаж алкоголю неповнолітнім

Дата: 29.01.2021 13:57
Кількість переглядів: 596

Фото без опису   Цього тижня відбулося засідання адміністративної комісії, що діє при виконавчому комітеті Шишацької селищної ради. Участь у ньому взяли голова комісії, заступник селищного голови Олег Білик, секретар Олена Явтушенко, члени комісії Тетяна Маслівець, Петро Корсун, Дмитро Петренко, Дмитро Василенко, Алла Дерій.

   Нагадаємо, основне завдання адміністративної комісії - розгляд справ про адміністративні правопорушення, а також попередження цих правопорушень. Постанови комісії про накладення адміністративного стягнення виконуються правопорушниками добровільно. Або примусово – у разі коли постанова передається до відділу державної виконавчої служби.

   Цього разу засідання комісії відбувалося з приводу порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами, а конкретніше – з приводу продажу алкоголю неповнолітнім особам.

   Комісія отримала відповідний адміністративний матеріал від поліції. Члени комісії запросили на засідання усіх учасників інциденту: продавчиню, неповнолітніх дівчат, їхніх матерів. Розглянувши їхні письмові пояснення та заслухавши усні коментарі, комісія прийняла рішення – накласти на продавчиню адміністративне стягнення – штраф у розмірі 400 неоподатковуваних доходів громадян, що становить 6800 гривень.

   Зауважимо, що на сьогодні це мінімальне покарання. Із грудня минулого року внесено зміни до Адміністративного кодексу і за таке правопорушення може призначатися штраф від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 6800 до 13600 гривень). Раніше штраф становив 1700 – 3400 гривень.

   Отже, відповідальність за адміністративні правопорушення зросла у рази, тому наполегливо рекомендуємо усім дотримуватися вимог чинного законодавства і не потрапляти у подібні ситуації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь