ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Платники єдиного податку І групи тимчасово звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Дата: 29.01.2021 08:44
Кількість переглядів: 259

Фото без опису

   Платники єдиного податку  (далі – ЄП) І групи звільняються від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) «за себе» за період з 1 грудня 2020 року по 31 травня 2021 (шість календарних місяців). Це передбачено шляхом введення до розділу VIII Закону №2464 нового пункту 9-10.1.

   Таким чином, ФОП І групи за IV квартал 2020 року сплачують ЄВ лише у розмірі 2200 гривень (5000 грн. х 22% х 2 місяці). 

За I квартал 2021 відповідно, ЄВ сплачувати буде не потрібно, а за II квартал 2021 року – лише за один місяць 1320 гривень (6000 грн. х  22%).

   Одночасно повідомляємо, що не зважаючи на відсутність сплаченого внеску, такі періоди включаються до страхового стажу для розрахунку пенсій та вважається, що страхові суми було сплачено у розмірі мінімального страхового внеску, визначеного законодавством для кожного з таких періодів.

Для того, щоб скористатися звільненням від сплати ЄВ заяву подавати не потрібно, однак варто не забути вказати про нього у річному звіті з ЄВ. 

    Тобто, якщо ФОП вирішив скористатися пільгою і не сплачувати ЄВ, то в річному Звіті з ЄВ за 2020 рік та 2021 рік він не відображає суми ЄВ за зазначені вище півроку, як нараховані до сплати.

   Крім цього повідомляємо, що ФОП І групи, звільнені від сплати внеску, на добровільній основі за власним бажанням можуть прийняти рішення про нарахування, обчислення та сплату єдиного внеску за вказані періоди в розмірах та порядку, визначених Законом №2464. 

   У такому разі інформація про сплачені суми зазначається у річному звіті про нарахування єдиного внеску.

Якщо ФОП І групи не бажає користуватися цією пільгою, то він і сплачуватиме ЄВ у звичайній сумі та у звичайні строки, а  в річній звітності відобразить такі суми ЄВ до сплати. 

 

   Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»  https://t.me/infoTAXbot

    Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:        Державка податкова служба  України https://www.facebook.com/TaxUkraine         та  ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/tax.poltava/

    Підписуйтесь     на    канали    інформування    ДПС    Телеграм          https://t.me/tax_gov_ua Державна податкова служба УкраїниYou Tube youtube.com/TaxUkraine

 

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь