A A A K K K
для людей із порушенням зору
ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

Шишацька громада не буде безкоштовно обслуговувати жителів іншої ОТГ

Дата: 25.01.2021 14:00
Кількість переглядів: 439

Фото без опису  Бо це суперечить чинному законодавству і здоровому глузду.

   З метою уникнення нецільового використання бюджетних коштів, беручи до уваги те, що колишня Ковалівська сільська рада приєднана до складу Великосорочинської територіальної громади, виконавчий комітет Шишацької селищної ради доручив головному лікарю комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги Шишацької селищної ради" Олександрові Іващенку та директору комунальної установи "Центр надання соціальних послуг Шишацької селищної ради" Світлані Васильченко впорядкувати свої структури відповідно до вимог діючого законодавства.

   А це означає, що з лютого Ковалівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини Центру ПМСД Шишацької селищної ради припиняє своє існування. Колектив амбулаторії, а також працівниці Центру надання соціальних послуг, які обслуговують самотніх осіб літнього віку в Ковалівці, попереджені про звільнення.

   Керівники Центру ПМСД та Центру надання соцпослуг ще у листопаді минулого року звернулися до Великосорочинської ОТГ з пропозицією співфінансувати заклад первинної медицини та Центр надання соціальних послуг, аби жителі Ковалівки й надалі отримували медичні та соціальні послуги. Однак до цього часу керівництво сусідньої громади ніяким чином не відреагувало на звернення. Тому Шишацька селищна рада змушена вжити відповідні заходи.

   Звільнення стосуватиметься колективу Ковалівської амбулаторії – це п'ять осіб, а також трьох працівниць Центру надання соціальних послуг: дві з них обслуговували на дому 18 людей похилого віку та інвалідів, а сестра медична надавала оздоровчі послуги у філії відділення денного перебування. Такою можливістю користувалися 47 ковалівчан – пенсіонери та інші соціально вразливі верстви населення.

   Сподіваємося, жителі Ковалівки не залишаться без медичної та соціальної допомоги. Великосорочинська громада незабаром налагодить забезпечення цих послуг власними можливостями. Щодо пожежного захисту – Ковалівка й надалі буде під опікою місцевої пожежної охорони Шишацької селищної ради, що розташована у Михайликах. У цьому напрямку співпраця між громадами підтверджена фінансово.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь