ШИШАЦЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА
Полтавська область, Миргородський район

ОГОЛОШЕННЯ

Дата: 09.12.2020 15:32
Кількість переглядів: 228

Про проведення конкурсу проєктів, розроблених громадськими організаціями ветеранів війни, осіб з інвалідністю, для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів селищного бюджету

   Відділ соціального забезпечення, праці та соціальних послуг Шишацької селищної ради оголошує конкурс проєктів, розроблених громадськими організаціями ветеранів війни та осіб з інвалідністю, (далі – громадські організації), для реалізації яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році за рахунок коштів селищного бюджету.

   Організація та проведення конкурсу, проведення заходів учасниками конкурсу, моніторинг реалізації проєктів здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2011 року №1049 ( у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 року №194) «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка».

   Пріоритетні завдання, на виконання яких повинні спрямовуватися проєкти, розроблені учасниками конкурсу:

1) спрямованість заходів у рамках проєкту на безпосередню роботу із відповідними соціальними групами: ветеранами війни, особами з інвалідністю; 2) проведення заходів за участі членів організації з патріотичного виховання мешканців району, особливо молоді, формування патріотичних настроїв у суспільстві.

    Перелік напрямів та видів діяльності, що можуть бути підтримані організатором конкурсу.

Громадські організації мають право використовувати кошти фінансової підтримки лише для реалізації наступних цілей:

1) проведення заходів, метою яких є вирішення актуальних питань соціального захисту, участь у формуванні пропозицій щодо реалізації державної та регіональної політики стосовно відповідної категорії громадян, якими опікуються громадські організації (засідання ради, президії, правління, конференції, загальні збори);

2) проведення тренінгів, курсів, навчальних семінарів, зборів, засідань «за круглим столом», спеціалізованих фестивалів, концертів, оглядів-конкурсів громадських організацій, конкурсів творчих колективів Шишацької селищної ради, спортивних змагань за участю інвалідів та/або ветеранів, осіб з інвалідністю, які проживають на території громади;

3) проведення заходів за безпосередньої та активної участі представників громадської організації:

з відзначення визначних подій в історії України, пам’ятних дат, пов’язаних з напрямками статутної діяльності та відповідною категорією її членів;

з військово-патріотичного виховання молоді у загальноосвітніх навчальних закладах  (за умови відповідного письмового дозволу на проведення таких заходів);

культурно-просвітницьких заходів, спрямованих на формування позитивного сприйняття служби в Збройних Силах України, а також підтримки патріотичних настроїв в українському суспільстві.

 

   При розробці кошторису витрат, необхідних для реалізації проєкту, громадська організація може передбачати кошти на:

1) утримання (функціонування) громадської організації, а саме для забезпечення: орендної плати офісних приміщень, що постійно використовує громадська організація (крім оренди приміщень на проведення конкретних заходів) та комунальних послуг у межах середніх норм споживання, послуг поштового зв’язку та електрозв’язку, придбання канцелярського приладдя;

2) матеріального заохочення працівників та членів громадської організації, які беруть участь у реалізації проекту;

 

Виплата передбачених видатків на матеріальне заохочення проводиться щомісяця.

Видатки на проведення заходів у рамках реалізації проєкту оформляються шляхом укладання відповідних договорів на придбання товарів та надання послуг. Капітальні видатки заборонені.

   Забороняється спрямування бюджетних коштів на реалізацію проєктів, якщо їх фінансування передбачається за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів, розпорядником яких є інший організатор конкурсу.

   Для участі у конкурсі громадські організації подають конкурсну пропозицію, яка має бути підготовлена державною мовою і має містити:

1) заяву про участь у конкурсі, складену за формою, що затверджена організатором конкурсу;

2) опис проєкту та кошторис витрат, необхідних для реалізації проєкту, за формою, що затверджена організатором конкурсу. Опис проєкту повинен містити мету і завдання, план виконання із зазначенням строків та відповідальних виконавців на кожному етапі, очікувані результати, інформацію про цільову аудиторію, залучені до реалізації проєкту інші інститути громадянського суспільства, детальний розрахунок витрат та джерела фінансування;

3) інформаційна довідка (описовий звіт) про діяльність громадської організації протягом останніх двох років (з інформацією про проведення конкретних заходів на території Шишацької селищної ради за участю членів організації та громадськості), джерела фінансування громадської організації, її матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.

Громадська організація може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

Конкурсна пропозиція складається державною мовою.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник конкурсу.

Конкурсна пропозиція має подаватися у друкованому та електронному вигляді.

Усі документи, що складають друкований варіант конкурсної пропозиції, мають бути пронумеровані та належним чином засвідчені.

Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

Строки подання конкурсних пропозицій: 10 грудня 2020 року -08 січня 2021 року.

Строки проведення конкурсу:

оцінка конкурсних пропозицій та визначення їх рейтингу: 11 січня 2021 року – 15 січня 2021 року

визначення конкурсною комісією переможців конкурсу та обсягів бюджетних коштів для надання фінансової підтримки для реалізації кожного проєкту: після затвердження місцевого бюджету на відповідний бюджетний період;

затвердження організатором конкурсу переліку громадських організацій, визначених переможцями конкурсу – протягом 5-ьох робочих днів із дня визначення конкурсною комісією переможців конкурсу та обсягів бюджетних коштів для надання фінансової підтримки для реалізації кожного проєкту.

Організація та проведення конкурсу, проведення заходів учасниками конкурсу здійснюється відповідно до Порядку.

Конкурсні пропозиції приймаються з 10 грудня 2020 року по 08 січня 2021 року щоденно у робочі дні за адресою: смт Шишаки, вулиця Партизанська, 6, 2-й поверх, каб.2 Відділ соціального забезпечення, праці та соціальних послуг Шишацької селищної ради з 10:00 год. до 17:00 год. (обідня перерва: 12.00 – 13.00).

Конкурсні пропозиції оцінюватимуться за критеріями відповідно до Порядку.

За додатковою інформацією звертайтесь до Завалідер Наталії Миколаївни, начальника відділу соціального забезпечення, праці та соціальних послуг Шишацької селищної ради щоденно в робочий день за адресою: смт Шишаки, вулиця Партизанська, 6, 2-й поверх, каб.2 з 10:00 год. до 17:00 год. (обідня перерва: 12.00 – 13.00). Тел. (05352) 91015.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь